2 månader...

Idag är det 2 månader kvar till BF. Det är helt sjukt. 2 månader känns väldigt långt bort men ändå väldigt väldigt nära. Jag längtar faktiskt rätt så mycket. Jag längtar efter att kunna röra mig normalt, inte få ont så fort jag anstränger mig, inte bli anfådd efter jag gått 2 steg. Men mest längtar jag efter lillen. Än har vi inget namn till honom utan vi väljer fortfarande mellan två just nu, hur kan man bestämma vad han ska heta egentligen? Hans andranamn är klart, det blev klart direkt. Han ska få hans morfars och farfars namn alltså våra pappors namn. Hade det blivit en tjej hade hon fått våra mammors namn. Det var inga problem att bestäma utan kändes som en självklarhet för oss. Barnen på jobbet tycker ju han ska heta Eric Saade Mattheos... Men jag vet inte vad jag tycker om den idén.

Fick en chock när jag vaknade idag och såg att det var massa snö ute.. Nu vill jag inte ha snö, nu vill jag ha varmt och vår! Jag äger enbart tygskor och vet inte hur de skulle klara sig medännu mer snö. Dock är nästan all snö borta nu och solen skiner. Har ändå suttit inne och pysslat lite :)

Ska börja med maten lite snart så den är klar tills maken kommer hem från jobbet. Drar han in slantarna till hushållet så får jag se till att ha mat på bordet :)

I huvudet på Mr. T. Mattheos - Om att bli pappa del 2

Att få vardagen att funka...

Jag har börjat förstå varför folk tidigare (nu finns det ingen såklart som skulle säga så till mig) påpekade att man  skulle hålla sig ifrån att bli gravid när man studerar. Jag tycker inte på något sätt att det är sämre eller bättre att få barn vid någon tidpunkt egentligen, inget säger att det kommer bli dåligt för varken föräldrar eller barn, men däremot kan det bli lite tuffare för de inblandade vid olika perioder kan jag tänka mig.

Det finns så många aspekter som spelar in. Allt från de ekonomiska, sociala och egna intressen som alla blir drabbade. Jag tänkte ta och rada upp dessa utefter min position och för att det inte ska bli en cybervärldens klagomur här vill jag poängtera att det finns en poäng med mitt klagande i slutet av inlägget.

De ekonomiska blir såklart påverkat på flera plan. Från de minsta saker som att bilen används lite mer leder till lite mer bensinpengar, tvätt och slitage. Med sjukskrivningar och att jag tar csn och jobbar torsdag-söndag varannan helg dras det inte in enorma summor till familjens skattkista. Till de stora kostnadsbovarna där barnet som produkt kostar att äga - tuggleksaker till bärsele and what not. Och då har vi inte ens kommit in i den tunga fasen då barnet faktiskt existerar och bestämmer sig för att inte vilja använda något av de vi kostat på oss utan bara allt annat som vi måste köpa nytt.

De sociala problemen finner sig också på en liten och en stor skala. Det kan vara struntsaker som att jag verkligen inte kan skippa jobb en fredagkväll för att umgås med vänner, då de ekonomiska problemen skulle bli större. Det kan även vara stora saker som att weekendresor, längre resor, besök till västervik och piteå blir bara allmänt bökiga och avancerade att göra. De blir inte uteslutna, men en aning mer ansträngande.

De saker som berör eget intresse blandar in egentligen alla andra problem i hela världen. Saker som att ständigt ha en press på sig att prestera i skolan och alltid närvara på jobbet (som i andra fall kan ha gått att valt bort då skola bör vara prioriteten) blir rätt påfrestande. Att inte kunna åka och hälsa på släkt och vänner pga både en viss matthet och kostnadsfråga suger och att veta att den där fredagkvällen blev så aprolig att ingen kommer glömma den, förutom jag som inte kunde vara med, är trist.

Det finns tre delar som tillsammans gör att problemen och besvären glöms bort största delen av tiden och här kommer jag till själva syftet med inlägget och det som faktiskt betyder något.

Det första är vänner som alltid ställer upp. Allt ifrån att bara finnas den där onsdagseftermiddagen istället för fredagskvällen till att vara kattvakt eller finnas i telefonen de korta tider som jag faktiskt har tid. Vänner som följer med och gör saker då tristessen som kan infinna sig av att vara utmattad betyder oerhört mycket.

Det andra är familjerna. Vi ska snart bli en liten egen kärnfamilj och vi bor långt från bådas ursprungsfamiljer men utan de hade vi haft det så oerhört mycket svårare att det i mitt fall inte går att se ett scenario med graviditet utan de. Allt från ekonomiska saker som har underlättat enormt till de sociala där man vet att en resa är värd hundra gånger hundra mil att göra för väl där glöms resan bort och ett enormt välkomnande finns. Att de gör allt för att underlätta och göra det möjligt för oss att både ha en fin graviditet men också en fantastisk framtid för ungen är ovärderligt för oss bortskämda.

Den tredje saken är Rebecca. Trots alla krämpor som hon dras med som har fått henne att må dåligt psykiskt och fysiskt så orkar hon med när jag hade gett upp för längesen. Jag är helt övertygad om att jag klagar mer än henne och att jag är den som får graviditeten att kännas jobbig. Hon gör allt för att jag ska må bra när det bör vara tvärtom. Trista och usla göranden som räkningar, ringa runt till myndigheter och bajstråkiga saker har hon helt tagit över. Hon lagar mat och diskar och städar då jag är borta mesta delen av de ljusa stunderna på dagarna. För att inte trampa gravida, blivande gravida eller mammor på tårna så skulle jag aldrig stå ut med någon annan än Rebecca, och antagligen skulle ingen annan stå ut med mig heller under en graviditet. Så trots allt jag skrivit om hennes mindre charmiga egenskaper under graviditeten så är hon helt enkelt fantastisk och hjälper mig på alla tänkbara sätt.

De tre sakerna gör att de tre andra inte känns så viktiga att lägga energi på. Oavsett vad någon säger så kommer jag uppfatta en graviditet som jobbig, seg, tröttsam och utmattande. Många stunder är det fint och vackert, men efter man fått den första kicken är det en väntan utan dess like på belöningen. Det känns dock tungt att höra att min gode vän Arvid ska vara pappaledig i höst i 7 månader och jag vet att jag inte kommer kunna ta mycket mer än 3 veckor, men ändå. Det är den största delen av att få barn under studietiden, du kan inte ta pappaledigt på helger och du kan inte ta pappaledigt från skolan, å andra sidan jobbar/pluggar jag oftast inte 7-4.

Nog om det, och oklart blev det säkert. Och alldeles för långt. Och ganska trist misstänker jag. Men, jag måste väl vara ärlig med mig själv och utelämna mitt liv i den stora världen av pixlar, så här har ni fått lite tankar.
Men ja ä int bitter!

Touch And Go
//Saint Nikolaus

En arg bebis.

Oj vad jag är trött i kroppen, har haft fina vännerna Simon och Mimmi här på middag och då stod jag för matlagningen :) Middagen bestod av skagenkorg till förrätt, toast Mariannelund (eller heter det Marielund...?) med potatis, morötter, rödlök och sötpotatis i ugn och creme brulée med passionsfrukt och blandade bär med mynta till efterrätt. Det blev gott och jag är rätt så nöjd ändå om man får säga det själv. Jag är rätt så kräsen när det gäller mitt egna matlagande, jag blir väldigt lätt missnöjd och hittar ALLTID fel i det jag lagar. Men helt okej blev det idag. Trevligast var ändå sällskapet!

Var hos barnmorskan idag, min vanliga barnmorska var sjuk så fick gå till en annan. Hon sa att jag hade en fin mage! SF-måttet ligger nu på 30 cm, följer min kurva perfekt! Hon skrämde mig lite när hon skulle känna hur grabben låg i magen så säger hon att huvudet låg neråt. Jag fick panik och tänkte "inte kan han ha lagt sig till rätta ännu!". Men ja, det var normalt, han är ju inte jättestor än och kan röra sig lite ännu så jag behöver inte vara orolig :) Dock blev han arg när hon höll på med huvudet så hans hjärta slog jättefort! Jag var tvungen att ta ett djupt andetag så han skulle lugna ner sig och vända på mig, men då hade han självklart vänt på sig men var lugnare så hon tog ett medeltal så 150 slag per minut slog det nu :) Bokade även in besök fram till v37, både hos henne och vår vanliga barnmorska. Det närmar sig ändå! På lördag är det 2 månader kvar...

Nu måste jag vila kroppen, jag är helt slut och har så ont just nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Glömma magen?

Ja jag har en tendens att glömma bort min mage. Jag försöker ta mig fram som jag brukar, kommer jag inte fram på bredden så ska jag gå på sidan... Bara det att min sida är lite större nu... Står i vägen så att magen slår i saker och ting, eller som idag, Niko dunkade huvudet i magen för att jag stod lite nära o glömde att den fanns där. Eller som när jag lagade mat... Jag brände mig på magen på en kastrull.. Jag glömde att det stod ut lite där. Nångång måste jag väl vänja mig tycker man.

Har haft kämpiga dagar nu, det är så extremt tungt vissa dagar så jag inte vet vad jag ska ta mig till. Igår kände jag mig tung och klumpig och idag har jag dels haft toarekord inatt, slutade räkna efter 5 besök. Jag har haft många sammandragningar som (om jag inte inbillar mig) är starkare nu än innan. Jag har haft massa halsbränna och det känns som att huden på magen töjs ut så det gör ont och kliar! Jag har varit väldigt trött, vilket kanske har att göra med att jag slarvat jättemycket med mina järntabletter... Att ta mig upp lätt ur soffan är en omöjlighet, jag har dock hittat ett sätt som gör att jag kan komma upp ur den. Jag sätter armen mot ryggstödet och trycker mig uppåt tills jag tror jag kan stå på egna ben.

Blev inget barnmorskebesök idag, dom ringde imorse och bokade om tills imorgon så då ska vi dit :) Jag har sån tur som har Niko som följt med på varenda besök hittills och vi ska försöka boka in så det kan fortsätta så :) Det känns så skönt att jag inte går ensam dit. Visst det är jag som bär på barnet men vi är två om detta och det är fantastiskt att ha honom där.

Vi ska bygga ihop spjälsängen snart för att börja träna katterna! Eller okej, Niko ska träna dom så dom inte hoppar upp dit. I vår säng får dom vara hur mycket dom vill men inte i spjälsängen. Det är bra att börja träna i tid så det är gjort. Dom kan ju sitt, ligg och varsågod nu och "nej" så att inte vara i en säng borde ju inte vara en omöjlighet? Eller?

Imorgon kommer Simon och Mimmi hit på middag :) Simon har en utbytestermin i Skottland nu men är hemma ett par veckor på lov så det ska bli kul att dom kommer hit, längesen vi sågs. Simon kommer även bli gudfar åt lillgrabben och till gudmor har vi valt min kära vän Kattis. Båda var nog ett väldigt självklart val för oss då det är några som vi vet kommer bli jättebra förebilder för vår son och finnas till där. På samma sätt som jag kommer finnas där till Lowe och lära honom allt jag kan :)

Nu ska vi se om maken är redo för att käka lite rökta räkor med Aioli :) Adios

Alltid svårt med rubrik

Det stora beslutet som jag skrev om för några inlägg sen har fått ett svar på sin fråga. En Ergobaby bärsele blev det, hittade en ny på tradera som jag budade hem så imorgon ska vi hämta den :) Känns väldigt bra, en ergonomisk både för barnet och för mig och Niko :)

Ska även till barnmorskan imorgon och mäta lillmagen lite och lyssna hjärtat och sånt. Alltid spännande! Börjar bli väldigt väldigt tungt nu faktiskt, mina ben känns som dom väger 100 kg st nästan. Idag gick jag förbi två mammor med barnvagn, det enda jag hör dom säga är "ja i vecka 30 började det bli lite tungt". Nehe? Börjar bli tungt, det har varit tungt ett bra tag!

Var på massage idag hos Emma på Uppsala Lilla Spa! Det var väldigt behövligt och väldigt skönt! Dom har en helt fantastisk graviddyna som gör att jag kan ligga på mage vilket är något jag saknar. En sån dyna skulle man ha o sova på. Jag har börjat få sån kramp i vaderna så det var i behov av massage :)

Vill även skriva ett grattis till Arvid och Hanna som fick en son i lördagskväll :) Jag säger ju det, pojkarnas år! Det var sista barnet innan det är min o Nikos tur!

Shrekbilen

Ännu en gång sitter jag i blåa faran men nu åker vi uppåt i landet igen. Bilen ser dock ut som det charmiga träsktrollet Shrek! Bild ser ni någonstans i inlägget vet ej hur det funkar med mobilblogg o bilder.

Det har varit en mycket bra helg med många bra inköp, tycker jag i alla fall :) på barnbasaren hittade vi lite smått och gott, ett ihopfällbart skötbort bland annat! Vi har fått mysa med lilla Lowe också! Han var väldigt fashinerad över Nikos slutspelsskägg (inte till hockeyn utan tills barnet kommer). Nu vill jag ha vår lille grabb här också!

Har precis ätit lite vid vattnet, det var väldigt fint och mysigt och Niko hittade en massa stenar. En såg ut som Davy Jones bläckfiskskägg! Stannade till i Norrköping också och handlade lite, bland annat ölkorv!! Aldrig tyckt om förr men oj vad gott det är!

Adjö


Blåa faran

Sitter i blåa faran och inviger att mobilblogga! Tryckte i mig en burgare med massa smältost i förut, fy fan vad gott! Ikväll blir det våfflor hemma hos mor och far. Toppenväder ute, klarblå himmel och strålande sol! Niko visade mig en bild förut från Piteå. Fick höra att det var massa snö ute där men jag trodde inte på det... Tyvärr var det sant, hoppas den smälter bort tills vi kommer upp.

Vi har en rolig sysselsättning för oss i bilen. Vi värderar bilar via kvarndammen. Det är rätt så kul! Jag har många fel men det är kul ändå.

Niko ville tillägga att han är smart, eller det är jag som säger. Det jag/han menar med det är att jag kämpade för att få i amningskudden i påsen förut så att katterna inte gör nåt obehagligt på den när vi är borta. Efter många om och men fick jag i den. När Niko kommer hem frågar jag om han tror att dom kommer röra den säger han "du kan ju lägga in den i förrådet". Förrådet... Varför slog mig inte den tanken... Istället skulle jag till och slåss med en kudde. Aja, om man ändå hade lite av hans hjärnceller.

Stenskott... Kul! Hejdå.


Ett stort beslut taget

Okej, viktigt beslut... Jag har kommit fram till att jag vill ha en bärsele! (Den ni) Men jag vet inte nu vilken.. Ni som haft bärselar, har ni något bra tips?

Igår så fick jag inbjudan till föräldraträffar, det ska faktiskt bli roligt att gå på. Hoppas man hamnar i nån rolig grupp. Känns som det närmar sig lite när det är inbjudan till gruppen. Gick in i v.31 idag (30+0), 70 dagar kvar. Det känns inte så länge, 70 dagar, men 10 veckor låter länge! Fick hem fina pingu-sängmobilen idag, den är så mysig :)

Åker hem imorgon eftermiddag, Niko får den stora äran att köra bil och följa med mig på barnbasar... Visst är han fantastisk som ställer upp :)

Näe, nu vill jag äta, är inne i en "äta hela tiden" period. Hej då!

Babbel

Jag har visst en tendens at inte träffa mina gamla vänner så ofta. Igår var det Mia och idag var det Jennie och hennes lilla Liam. Jennie har jag inte heller träffat sen bröllopet. Vi lunchade på ett ställe med jättegoda färskpressade juicer, det var väldigt fräsht och gott! Jag fick öva på att ha hand om små bebisar och körde vagnen och höll i lillen :) Barnen jag är van med är lite större än dessa små liv. Jennie fick ställa upp och svara på frågor till tidningen 18 minuter också ;) Jennie shoppade lite kläder till Liam och jag var och hämtade en amningskudde jag köpt - hoppas på att jag kan sova bättre nu med kudden då det börjar bli lite tungt med magen av att ligga på sidan.

Åååh vad jag längtar till helgen då vi ska åka till Västervik och träffa lillfåret, syster, mamma och pappa igen! Sen i påsk åker vi upp till Piteå och träffar svärföräldrarna :) Härliga helger framöver.

Vet ni kära läsare förresten hur det fungerar med sjukskrivning, måste jag sjukskriva mig till försäkringskassan också? Jag har aldrig gjort det förr nämligen men har nu fått höra att jag ska det.


Lycka

Träffade min gamla goda vän Mia idag för en lunch på stan, det var ett väldigt kärt återseende. Vi kollade lite smått på stan också och jag inhandlade lite viktiga saker.

Men nu till något som gjorde mig så väldigt glad! Kom hem och där låg ett brev från försäkringskassan... Nervöst öppnade jag det och när jag läste vad som stod började jag nästan gråta! Min gravidpenning blev godkänd, behöver inte ens komplettera med något. Vilken lycka! Nu är det bara denna sjukskrivning som ska godkännas också så kommer jag vara nöjd och glad.

Jag och Niko har fastnat för en mobilapp, Rumble. Nu två kvällar i rad har vi legat i sängen, bredvid varandra och spelat det i, jag vet inte hur länge, men länge. Även idag satt vi och spelade när han var på jobbet och jag fick till många kanonrundor! Det är roligt i alla fall, ett tips till er andra om ni har tråkigt, ladda ner det :)

Förhoppningsvis ska jag träffa Jennie och Liam imorgon också, eller jag ska det men har bara inte fått en bekräftelse på att tiden och platsen funkade :) Nu ska jag vila kroppen efter dagen, helt slut är jag!


Pingu!

Jag tror jag har nämnt tidigare i bloggen att jag och Niko gillar Pingu! Vår lillknodd kommer få lära sig att tycka om Pingu han med! Men när man tänker efter lite, hur kan han tycka annorlunda när vi har köpt/kommer köpa detta... Tror bara det är barnvagnsleksaken och snuttefilten kvar nu att inhandla :)

                                          


Har varit illamående idag och ryggen har inte varit rolig... Börjar blir väldigt tungt nu faktiskt, för varje dag blir jag klumpigare och klumpigare. Tröjor som passade förut går att få på men inte få av. Kan knappt sova på rygg längre för då kan jag knappt andas, vilket jag visserligen inte kan göra annars heller (gravidsnuva, japp!), endast sova på vänster sida som gäller. Jag har även väldigt svårt att ta mig upp ur soffan... Det finns ändå en charm med allt detta, bara att det kan vara svårt att hitta den charmen ibland. På torsdag så går jag in i en ny vecka och är då på 30+0! Hoppas sista veckorna går snabbt! Jag tror även att detta är ett pojkår. Hittills har det fötts 3 pojkar hos folk jag känner, alla börjar även på L: Ludvig, Liam och Lowe. Vad jag kan avslöja är att ett av våra namnförslag börjar på L också. Jag vill inte skriva in våra förslag för då kanske nån tar dom av oss!

Ska träffa min gamla goda vän Mia igår, jag kommer inte ihåg när jag träffade henne sist. Jag vet inte ens om jag träffat henne sen bröllopet och då såg jag verkligen inte ut som jag gör nu!


Barnkläder

Att köpa barnkläder är väldigt kul! Sen när det är REA på grejerna är det ännu roligare! Det var det igår och därför fick min kära Niko köra iväg mig för att vi skulle handla. Vi handlade också en massa, eller ja, jag handlade Niko följde med och nickade fint åt det jag visade att jag ville ha till lillen! Det är så roligt att titta på kläder nu när man vet vad det är för nåt i magen! Det första jag köpte efter 3D ultraljudet var jättepojkiga kläder... Bara för att! Visst killar kan ha rosa, lila osv men jag tycker ju inte ens om dom färgerna och ser ingen anledning till att köpa det till min son!

Newbie på Kappahl är en fantastisk fin klädesserie för barn i ekologisk bomull! Har en massa kläder därifrån jag ville köpa så när ett sms kom att det var 25% på ett helt köp där var jag inte svår... Fick med mig en massa fina kläder. Bland annat detta:

 

Jag tror att lillen kommer bli jättefin i dessa kläder! Fick även följa med lite mer tröjor, bodysar, byxor och ett par "converse" skor :) Det är farligt med kläder! Men sen så vet man ju att det kommer behövas rätt så mycket kläder också. Men nu ska jag ta en paus i köpandet av kläder... Och fokusera på allt annat vi behöver. Typ bärsele eller bärsjal... Finns så många, vet inte riktigt vad jag vill ha.. När jag skriver jag så är Niko inkluderad i det, bara det att jag kanske inte diskuterar med honom utan med mig själv och tänker att det jag vill ha vill även han ha ;)


Nikos dag

Idag ska blivande pappa Niko få unna sig lite lyx! Det har varit en dag i Nikos tecken och jag har äntligen fått mig "min" dag i denna planerings/rese/ekonomi/o.s.v period.

Det började fantastiskt med att jag igår var uppe sent. Somnade runt 5 - halv 6 snåret! Lyx att få vara vaken så länge. Såg nästan två filmer och trängdes med rebecca på ca 20 cm av våran 180s dubbelsäng. Mysigt och vem vill inte hålla sig vaken spiknykter en fredagnatt med henne tungt andandes bredvid sig? Och det bästa av allt, klockan var ställd på 06.45 för att få jobba, så jag behövde ju inte sova eftersom jag skulle upp så tidigt!!

Så jag började mitt jobbpass och det var bra. Vi får kaffe på jobbet på morgonen så jag drack mig pigg. Jobbade på och fick ett samtal av en god vän, Ingemar. UTGÅNG ikväll! Yesss!! Månader sen jag var ut och hängde med kompisar, så ikväll ska bli min kväll! Jag tänkte att jag bara skulle hem, slappa och sen börja föröla med Ingo och en annan god vän, Rickard! Rebecca ringde dock och ville till ett köpcenter, samma köpcenter som jobbet ligger bredvid och som jag hade åkt förbi 2 gånger, 4 med fram och tillbaka till jobbet redan. Men det är klart, jag ska ju få gå ut och dricka öl med mina polare, klart vi drar dit. Det var bara kappahl.

Åker hem, till andra sidan stan och hämtar upp henne. Vi åker sedan genom stan igen och till köpcentret. Vi går och handlar på kappahl, massa fina bejbis kläder. Rebecca är överlycklig, och att jag sovit 1.5 timmar inatt och jobbat hela dagen sätter sina spår i min trasiga rygg är inte så farligt. Rebecca är kanonglad. Vi passar på att gå till Åhlens också, för att köpa mer bejbis kläder.
MEN, tänka sig! Niko unnar sig en parfym och en deo, som varit slut i 2 månader. LYX!! 307 spänn, med 20 % rea!! Vi handlade till barnet/rebecca för närmare 1000. Men vad gör det, jag fick parfym och deo!

Tyvärr hade systemet stängt, men ett sexpack 3.5:or, vem klagar? Det är ju öl! Ska bli kanon ikväll, dricka allihopa! LYX med trefemmor, för man kan dricka så många!!

Har hunnit hem, duscha och kastat i mig lite mat, ska köra och hämta min kompis nu. Synd att vi inte han hänga hemma hos han en stund, synd att jag inte kunde dricka en öl till maten, men ju förr vi är här får jag ju börja dricka! Och dessutom snabbt då, så kommer jag känna av ölen mycket bättre!!

Efter detta panikblogginlägg ska jag kolla kontot om jag har råd att cykla till stan och bli bjuden på en öl inatt. För inatt är det party! PARTY!
Denna dag har varit en riktig Niko-dag! Fantastiskt!!! Tack!

Touch And Go
//Saint Nikolaus

Namntips tack

Har inte riktigt smält än att det är en liten grabb i magen, nu har jag börjat fundera över hur han kommer se ut. Jag tror han blir mörk som Niko iaf. Tänk en liten pojk, Lowe och vår grabb kommer inte få umgås som tonårskillar.. Låter lite farligt. Nu är det bara namn som ska bestämmas. Jag tror inte vi kommer kunna bestämma förrän han är ute, förrän vi ser honom. Men just nu är det väl två namn på topp tror jag. Vi vill gärna ha nåt lite annorlunda, inte så annorlunda som Regnbåge eller så utan ja ett lite udda och inte så vanligt.

Idag låg vi och drog oss i sängen jättelänge! Det gäller att passa på medan man kan. Katterna väcker en ju med jämna mellanrum så det är nästan som att ha en bebis... Bara att katterna inte ska matas, bytas blöja eller sövas...

Ska till min kusin Sofia imorgon och äta lunch, där är även min andra kusin Lina på besök och lillskruttan Alwa såklart :) Beställde en burgare med lökringar och smältost av Niko efter han slutat jobbet om han hade vägarna förbi Max... Får se om han hade vägarna förbi eller ej :) På tal om mat. Något jag verkligen längtar efter och som kommer vara det första Niko får åka och köpa är sushi! Fy fan vad jag längtar efter sushi... Har insett att det visserligen finns vegetarisk sushi, det funkar men inte alls som riktigt... MUMS!

Det är en....

POJKE! Det var solklart en kille tillochmed :) Det första han stolt visade upp var just hans kön :) Det var just en pojke dom sa att det skulle vara på RUL men nu känner vi oss helt säkra och därför går ut med det :)

Först var han en envis en och låg och kollade ner i madrassen och vägrade visa sitt ansikte. Efter att jag fick rocka loss lite och hon knuffa lite på magen så vände han sig äntligen om men hade dock händerna för ansiktet :) Sen när händerna försvann var det inte långt från tårarna för mig, han var så söt men ändå så läskig. Han lipade till oss och log :) Det var så häftigt, vår son! Han såg ut att ha min näsa tyckte jag och så hade han redan mycket hår på huvudet, precis som Niko :) Allt såg jättebra ut och hans hjärta slog fint :) Han väger ca 1250g nu och är inte jättelång men normallång :) Ååå, vår lilla pojk. Satte mig och kollade på bilderna och ultraljudet förut igen, på nåt konstigt sätt är han så söt på bilderna men ändå så sjukt läskig.

Lägger in två bilder nedan, på det första så ligger han och halvler lite och på det andra är han i profil, där ser man hans näsa i profil, en näsa som liknar min!

                                              

                                              

Lägger även in en bild på onda ögat. Varje dag går jag med ett armband (som jag lånat av svärmor) med onda ögat på för att skydda mitt barn från onda blickar då barnet inte ska "exponeras" innan det är fött. Här kommer en kort förklaring till vad det är för något:

"Tron på det onda ögat är en antik vidskepelse som återfinns i många kulturer, framför allt länderna omkring Medelhavet, Arabien, Turkiet, hela vägen till Indien.

Det onda ögat är en slags negativ kraft som vi alla mer eller mindre bär inom oss. Om vi tittar för länge på en person, ett djur eller till och med objekt kan vi skada denne med onda krafter. Detta sker oftast helt omedvetet, men själva tittandet i sig kommer många gånger från avund eller beundran, och dina ögon blir det onda ögats kanaler
.


Om man bär en amulett (halsband, armband) så sägs det att man skyddar sig mot det onda ögat."




VI SKA FÅ EN POOOOOOJKE :D


Gissningar och byxor!

Imorgon är det dags för 3D ultraljud och jag är så spänd för det!! Jag vill verkligen att knodden ligger bra så man ser allt som jag vill! Vi har ju redan kollat könet men hoppas på att det syns bättre nu vad det är så det känns mer säkert! Så vad tror ni kära bloggläsare (ni som inte vet såklart) vad är det som gömmer sig i magen? Imorgon berättar jag svaret är planen :) Nedan har ni nytagna bilder från idag, v28+6, vissa vill ju gissa på magformen och vissa på hjärtslag, senaste hjärtljuden låg på 138 slag i minuten! Så vad säger ni?

   

Var på konsert ikväll, Hammerfall på Katalin: min första hårdrockskonsert! Dom var bra live, dock tyckte jag det var lite mycket "gnälliga" gitarrsolon men annars var det bra :) Tyckte det var extremt komiskt att dom hade koreografi.. Eller ja, den bestod utav att alla headbangade samtidigt och rörde gitarrerna på samma sätt. Det roade mig. Sen funderade jag även på hur mycket schampoo deras turnebuss innehåller... Samt hur många hjärnceller man tappar när man headbangar så mycket som dom gör...Det är sånt jag funderar på. Det var även en som innan konserten frågade vart jag köpt min klänning för den var så fin. Det är inte varje dag man hör sånt :) Sen så skulle jag inte påstå att det är en klänning längre... Dom flesta av mina klänningar är numera tröjor. Och just det, en stor grej. Jag hade jeans ikväll! För er som inte känner mig så väl så låter det kanske inte konstigt men jag äger inte ens ett par byxor förrän min kära Nattis hade några mammabyxor jag kunde låna :) Det var första gången Niko såg mig i jeans sa han och vi är inne på vårt 4e år... Då kan ni ju förstå hur längesen det var jag hade byxor.

Jag tror det var allt. Gissa nu gott folk!

Fantastiskt!

Längesen jag skrev men har varit upptagen och en MASSA har hänt!

I lördags morse så sattes min syster igång, nu skulle min systerson ut! På lördagskvällen var vi bjudna på middag och shlagerkväll hos Nikos kollega. Det var mycket trevligt men tankarna var hos syster hela tiden, jag var sjukt nervös! I söndags morse ringde mamma och gav mig nyuppdatering och lite senare ringer hon och säger att vattnet har gått. Då är det nära tänkte jag och blev ännu mer nervös, min lillasyster liksom. Är man gift med världens bästa make som jag är så får man sen höra "men ska vi inte åka ner till Västervik och överraska och fira med dom?" han övertalade mig att vi skulle åka så snabbt och lustigt satt vi i bilen ner.

Mamma, pappa eller syster visste ingenting och jag höll mig från att säga något. Vi åker och köper blommor väl framme och parkerar bilen en bit ifrån huset. Niko går mot huset och jag ringer mamma. Pratar lite med henne när hon säger "det knackar på dörren, vänta". Hon öppnar och ser Niko där, först fick han ett vanligt hej men sen när hon förstod vem det var så la hon på luren direkt och sedan kom jag gåendes. 18.30 ungefär kom vi fram, kom in och pratade lite och vid 19.20 ringer syster till pappa och säger att älskade fina lilla Lowe nu kommit till världen, en stor kille på 4330g och 54 cm lång. Mamma är uppe och dammsuger och jag springer skrikandes och hon rusar ner för trappen. Sedan ska ju Cilla ringa mig och berätta, jag fick spela förvånad och sa inget om att jag var där. Vi skålade lite i champagne (alkoholfritt jordgubbsvin för mig) och kramades: nu hade vi nya roller, mormor, morfar, moster och morbror. Pratade med syster sen på kvällen och fick höra lilla Lowe i bakgrunden, han lät som ett får, därför är han nu mosters lilla får :)

På måndagen skulle vi upp till BB och hälsa på, eller ja, mamma och pappa skulle det trodde Cilla :) Vi åkte dit och jag och Niko väntade utanför för vi skulle ringa o prata med cilla medan vi gick in så hon inte märkte nåt. Säger till henne och säger att vi ska komma så fort som möjligt och in kommer vi genom dörren... Hon såg inte ut att fatta nånting. Både jag och Cilla började stortjuta! Och lilla fantastiska Lowe, så otroligt söt: Cillas näsa och Jompas mun (tycker vi iaf). Hann bara träffas i ca 10-15 minuter sen skulle han äta och vi gick :) Vi åkte hem och min faster, farbror och kusin kom förbi en sväng på kvällen :)

Nu sitter jag här i Uppsala igen och är så fantastisk glad över att jag dels har en sån underbar make som är så spontan och föreslår att vi ska åka ner för att träffa lillfåret! Dels för att jag har en sådan fantastisk familj och släkt! Och sist men inte minst nåt så otroligt glad över att jag har världens finaste lilla systerson/gudson! Välkommen lilla Lowe!

Bazinga

Mitt fredagsinlägg blir kort, har inget vettigt att skriva utan tänkte bjuda på två fantastiska klipp ist.

Jag ÄLSKAR verkligen The Big Bang Theory och Sheldon Cooper är helt fantastisk! Jag och Niko har alla säsonger på DVD och följer den senaste på datorn :) Oj vad bra det är! Jag tänkte bjuda på två av mina favoritscener med Sheldon, titta och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=kvbecvslMNA

http://www.youtube.com/watch?v=JJHbnMATqGc

BAZINGA PUNK!

Höggravid?

Det luktar vitlök i hela lägenheten för er som vill veta, tur att jag tycker vitlök luktar gott och är bland det godaste som finns att tillföra i maten!

Mitt sf-mått har vuxit med 2 cm och ligger nu på 27 cm och hjärtslagen låg på 138 slag/minut. Det var en student där också som kände på magen och så :) Niko sa att man såg hur knodden sparkade inne i magen när dom tryckte och hade sig.

Nu vill jag att bröllopskorten ska komma också så vi kan börja sätta upp tavlor på blivande fotoväggen :) Har fixat och ramat in de kort vi redan hade som skulle ramas in men vi behöver mer kort. Fotoväggen kommer vara bredvid spjälsängen så barnet kommer vara omringad av folk som älskar den :)

Har förresten gått in i sista trimestern idag! Läste någonstans att jag numera räknas som höggravid. Helsjukt, höggravid! Dessutom har 70% av graviditeten gått, sakta men säkert går det framåt...


Jobbesök :)

Idag var jag och hälsade på mitt jobb. Blev hämtad av min kollega och fick då träffa hennes underbart söta son Ludvig, han fick sig även en liten present från mig :) När jag väl kom till jobbet och barnen fick syn på mig så fick jag massa massa kramar och dom sa att dom saknade mig och att det var tråkigt utan mig. Sånt värmer väldigt mycket i detta fröken hjärta. Det är ett sånt fantastiskt yrke att jobba med barn, man får så mycket utav det. Massa kramar och uppskattning och man saknar dom små liven när man inte träffar dom, arbetar man heltid annars så träffar man dom väldigt mycket.

Jag tror lillknodden flyttat i magen nu för nu är sparkarna neråt ist innan har dom hållt sig till vänster i magen. Det är så mysigt när det sparkar ibland och mysigast är det när Niko håller handen på magen och får sig en spark tillbaka. Har preliminärbokat en tid för fotografering nu också, 5 maj :) Sen har vi ÄNTLIGEN beställt framkallning av bilder nu, kunde inte välja en bild som blev "bröllopsporträttet" utan det fick bli två.

Imorgon ska jag till barnmorskan! Ska bli intressant att se SF-måttet eftersom jag inte tycker att jag vuxit något alls.

Hockey...pulver!

Idag har varit en bra dag! Egentligen skulle vi upp vid 8 för att lämna in bilen på service, men det var inte lätt att ta sig upp så vi sköt upp det.. Ännu en gång... Men efter det har vi varit effektiva. Vi gjorde en väldigt väldigt välbehövlig sak, lite omvårdnad fick blåa faran ändå. En tvätt så nu glänser det och man ser registreringsskylten igen!
 

                                           

Vi har även blivit duktiga på att göra en budget och matlista och storhandla. Idag handlade vi för 2 veckor framöver och jag blir chockad över hur mycket pengar man sparar på att storhandla och göra en matsedel ist för att spontanhandla. Ibland är man allt duktig. Ska fortsätta det ekonomiska tänket nu efter blogginlägget och baka bröd igen! När vi var och handlade så lyckades Niko smyga ner en sak i kassen som jag inte såg. Han har hört mig tjata om hockeypulver länge nu, det var ju så sjukt gott när jag var liten! Så kolla nedan vad han köpte åt mig :) En lördagsgodispåse, som dels är det godis jag åt just till lördagsgodis när jag var liten och vad gömde sig inte där i om inte HOCKEYPULVER! Fy fasiken vad gott det var, super salt! Fanns även godiskorv, godishalsband m.m i, allt som påminnde mig om godiset när jag var liten. Nu är denna fröken väldigt väldigt nöjd!


Måndagstråk

Idag har jag haft en sån där dag där jag gjort allt tråkigt som finns att göra. Jag har tvättat och blivit förvånad över hur många långärmade tröjor Niko egentligen har, de tog aldrig slut! Det märks i kroppen att jag gjort en massa idag, nu är jag helt slut och min skinka värker jättemycket!

Nu sitter jag och funderar över vilka bilder vi ska framkalla från bröllopet. Det är svårt att välja vilket som ska bli "bröllopsporträttet" då alla kort är så fantastiska. Bilderna är tagna av Ellen, www.ellenkarlsson.se och jag rekomenderar verkligen henne! Ska boka henne för en gravidfotografering i början av maj också så man får lite fina bilder på mig, Niko och magen :)

Jag längtar tills nästa torsdag då vi ska på 3D ultraljudet, vill se vem det är som bor och möblerar om i magen! Spännande!

Tjockisar

Idag är jag seg. Skulle ha städat hela lägenheten medan Niko jobbade, kom till köket och vardagsrummet och det fick räcka! Får ta det lite pö om pö i veckan.

Knodden gillade Timoteij igår också, slår aldrig fel. Fick med på film när jag låg i badet hur det sparkades i magen och man såg hur det ryckte och hade sig :) Dessutom fick Niko sig en riktig box tillbaka, starkaste hittills sa han :)

Har även beställt present till min systerson/gudson i Välkommen till världenpresent, han har ju inte kommit än men eftersom det beställs måste det ju göras innan :) Nu tycker jag att det är dags för den lille att titta ut. Jag kan inte riktigt förstå att min lilla lillsyster ska få barn, jag vet ju att hon är tjock, mycket tjockare än mig, men att koppla det till att det ligger en bebis där i känns jättemysko. Det tar nog ett tag att smälta :) Nedan har ni nytagna bilder på mig och söstra mi - hon är nästan exakt 11 veckor före mig.


Blivande musiker?

Börjar misstänka att lillknodden är blivande musiker... Det har varit lungt i magen idag tills nu när jag gläppte över till melodifestivalen och musiken satte igång, då blev det röj i magen! Ska bli intressant och se reaktionen på Timoteij denna gång.

Igår var det väldigt aktivt i magen, både med sparkar och sammandragningar. Det var så roligt att titta på magen och se hur den stöttes åt höger och vänster det kändes jättekonstigt att se. En alien i magen? När jag vaknade inatt var det så aktivt i magen så jag fick ligga och typ gunga fram och tillbaka som en vagga för att få det lungt :)

Skäms Rebecca...

Jag skäms sällan över saker och ting. Men just nu så sitter jag och skäms så in i helvete... Förstår inte varför jag ens skriver ut det här så mycket skäms jag. Jag har ju skrivit att man blir väldigt bölig när man är gravid (fast i mitt fall ingen ursäkt, jag är alltid bölig) men idag har det slagit till på stort... Jag sitter och kollar på senaste säsongen av (skratta inte åt mig) Jersey shore.. Vad tror ni inte jag gör? Jo, gråter, TVÅ GÅNGER dessutom!! Jag skäms, skäms så in i helvete. Sitter här och skrattar åt mig själv för jag är så mesig. Vem fan gråter till Jersey shore? Förlåt Niko för jag går ut offentligt med min mesighet, hoppas du fortfarande vill vara gift med mig :)

Har förövrigt haft mycket sammandragningar idag, känns som det hållt på hela dagen till och från...

UPDATE: Nu hände det igen, TRE GÅNGER!

Hårig kärlek

Jag har ju tidigare berättat om mina katters kärlek till Niko, en kärlek som inte går att beskriva. Såhär ser det ut när Niko kommer hem och en viss Zeus blir helt överlycklig.

                                                

Först så ska han rusa fram till honom, ställa sig på två tassar och sträcka sig upp mot honom tills han har klätt av sig för att sedan kunna bära upp honom.

                                               

Sen så ska det gosas med skägget. Ja, Zeus ÄLSKAR Nikos skägg. Han älskar att gosa in sig i det med huvudet och man ser hur han njuter!


                                                    

Nej, Niko har inte blivit gråhårig. Zeus måste självklart revirmärka Niko så ingen tar honom ifrån honom. När maken gick till jobbet så gick Zeus och skrek i 20 minuter efter honom... Tänk om man själv var så uppskattad ;)