Aldrig mera buss

Jag kom på en sak jag tänkte skriva i förra inlägget. Jag åkte buss med vagnen för första gången i torsdags. Ner till stan gick det bra och jag frågade chauffören vart det var bäst att jag klev på, vilket var i mitten. När jag sen ska hem så går jag ju självklart på i mitten igen ochh går fram och betalar varpå den chauffören surt säger "du ska gå på med vagnen här fram", tyckte det var konstigt att han ville att jag klev på där fram och den andra i mitten men jag sa bara "jaha, okej" och gick och spände fast vagnen och låste den. Chauffören var galen när han körde och tvärnitade varje gång han skulle bromsa vilket gjorde att vagnen rörde på sig. Jag ställde mig direkt då för att hålla i vagnen, inte  ville jag se hur vagen välte med Levis där i. Chauffören säger då argt "man måste sitta ner när bussen åker". Då blir jag arg tillbaka och säger "så som du kör så måste jag hålla i vagnen" då säger han ännu en gång "men man måste sitta ner när bussen åker". Då blir jag ännu argare och säger "då får du i så fall slänga ut mig från bussen för jag tänker inte se hur mitt barn flyger ur vagnen". Det hade han inget svar på utan mumlade lite för sig själv. Tror ni jag skrev och klagade till de som har hand om lokaltrafiken? Oja, ett riktigt argt mail fick dom! Så behandlar man ingen! Det får mig att inte vilja åka buss igen...
 
Det var egentligen bara det jag hade nu att säga men bjuder på en bild på min underbara lillprins. Ibland är det så att man vill gråta av kärlek när man tittar på honom, han stirrar rakt in i dina ögon och bjuder på det största leende som finns. Då blir man alldeles varm i hjärtat och man inser hur lyckligt lottad man är!
 

Chelsea baby!

Egentligen skulle jag kunna skriva en massa om vad som hänt sen sist, men jag väljer att kort och gott skriva att det varit massa bebismys! Massa massa bebisar har jag träffat och det har varit jättekul :)

Jag är helt slut idag känner jag och jag får en känsla av att jag inte kommer få sova något inatt. Levis har sovit sen kl 18 och sover fortfarande... Han lär väl vakna lagom när det är dags för mig att sova och känna att han vill vara vaken och busa då. Hoppas på att Niko är pigg och bussugen!

Att det är Chelsea som gäller i detta hushåll har ni kanske inte missat... Idag visade även Levis det med hans nya body som hans mormor och morfar köpte i Grekland :) Bilden får även avsluta inlägget, har inget inget att säga idag.

 


Förskolebesök

Idag var Levis och jag på mitt jobb och hälsade på. Han fick åka buss först vilket han tyckte var väldigt spännande, han satt i mitt knä och tittade ut genom fönstret. Tog aldrig med mig vagnen utan körde bara bärsele. Det var jättekul att träffa alla kollegor och barn igen, som jag sagt innan så saknar man barnen väldigt mycket och dom verkade ha saknat mig också! Oj vad kramar jag fick och dom ville hålla på med mitt hår och klappa Levis - och inte att förglömma - titta när jag fick tårta i ansiktet. Det kortet vill dom alltid se, bjuder även er på det nedan. Levis var jättenöjd och satt mest och log åt alla barn som ville titta på honom. Att det inte blev en Eric Saade, Danny eller Svampbob Fyrkant var helt okej, Levis var fint det också :) Lovade att hälsa på snart igen!

Nu ska jag sova, imorgon ska det tvättas och sen kommer en vän på fika!


Dessa rubriker...

Sedan sist har inget nytt hänt faktiskt och just nu står det helt still i huvudet! Bakandet till dopet går vidare, ska börja fundera på lite annat dopfix också! Oj vad jag tycker det är kul att planera sånt här, borde börja jobba med det! Idag hade vi två vänner här på fika vilket var väldigt trevligt. Dom kommer båda på dopet men vet inte om båda kan komma på fikat. Dock skulle hon försöka få ledigt efter att hon pratat med en annan kompis som sa "Rebecca kommer ju säkert baka en massa gott". Det är lite det jag är känd för, när vi bjuder till fika så måste jag testa olika saker varje gång, det kan vara nya kakor eller nya tårtfyllningar. Nu var det dock längesen det var en sån fika så jag får väl se att dopet blir ett sånt fika. Ingen av grejerna jag bakat har jag gjort förr.. Därför kan det bli kaos. Sen är jag ju så konstig som måste ha att allt följer färgtemat också.
 
Imorgon ska jag åka och hälsa på på mitt jobb vilket ska bli jättekul. Fick höra senast förra veckan att ett barn saknade mig då jag träffade hans mamma. Han hade fått kort på sina nya fröknar och hade frågat vart jag var. Mamman sa då att jag var ju hemma med bebisen varpå han säger "men först är hon hemma jättelänge innan bebisen kommer och nu är hon hemma jättelänge när bebisen kommer" :) Sötunge! Så det kommer bli riktigt kul att träffa alla igen, hoppas dom inte är så blyga som dom kan vara ibland utan bjuder på lite goskramar!
 
Nu ska jag fortsätta med lite dop-googlande!

Såklart lillen ska glida runt i en Ferrari!

Idag köpte vi nog snyggaste barnstolen nånsin! Niko är en riktig ferrari älskare och när jag fick syn på en ferrari bilbarnstol så var vi bara tvugna att ha den. Såklart lillen ska glida runt i en Ferrari! Dessutom ska vi ju byta någongång - snart säkert med tanke på hur fort Levis växer. Kolla vilken skönhet vi nu har hemma :)
 
 
Det var ju nåt jag tänkte skriva.. Har idag börjat bakandet till Levis dop den 8 september - jag har ju fått för mig om att göra allt själv! Men baka är kul och jag tycker ändå jag är bra på det om jag får säga det själv. Kläder till Levis dopfika är beställt och kläder till honom när vi ska på Lowes dop :) Känns skönt att bocka av lite saker.
 
Skrutten har börjat drömma en massa, många gånger han vaknar nu och bara gråter och gråter. Det gör så ont i mammahjärtat... Men som tur är så blir han glad av lite kramar och somnar om då.
 
Det var nog allt för nu, återkommer snart igen.
 

Stolt som en tupp

Just nu har jag världens gladaste unge bredvid mig som ligger och ler, skrattar, pratar och äter på händerna. Kan inte annat än le och bli alldeles varm i hjärtat när jag ser honom. Idag har han även gjort hans mor och far väldigt stolta - det var hälsokontrollsdags! Först väga och mäta, 6920 g tung och 61 cm lång! Han är så stor - följer kurvan perfekt men ligger ändå 2 snäpp över "medelsvensson". Sedan skulle en läkare titta på honom. O hon berömde honom en massa, och även oss som föräldrar vilket är skönt att hröa att vi gör något rätt :) Roligast var ändå när hon testade och la honom på mage och han visade vad duktig han var och lyfte upp sig så mycket så han såg ut som en svan, ändå upp till midjehöjd lyfte han. Sedan frågade hon om han rullar runt någon gång varpå Niko svara "ja någon gång men det är nog bara en slump". Det tyckte inte Levis om så han visar att han kan och rullar runt från mage till rygg varpå läkaren säger "han kan ju". Hon var imponerad över hur stark han var trots att han är rätt så tung. Han var även jättetidig med allt sa hon och avslutade med att säga "kul att få se ett sånt här praktfullt barn" - tror ni jag blev stolt? Oja, som en tupp! Nu känns det som jag skryter om mitt barn och det tycker jag att jag har all rätt att göra. Det är ju min son vi snackar om :)' Här hemma har han nu rullat runt till rygg varje gång vi lagt honom på mage - min stora duktiga kille!
 
Nu låter det som han ropar "maaammaaa" så nu ska jag busa lite med lillen :)
 

Uppdatering

Idag blir vår älskade Levis 2 hela månader och jag kan inte förstå att tiden har gått så fort. På nåt sätt känns det som vi alltid haft honom hos oss men å andra sidan så känns det inte som vi haft honom 2 månader... Han är i alla fall helt fantastisk och kärleken växer och växer för lillskrutten. Kolla bara nedan vad han vuxit sen han föddes. På den vänstra bilden är han 1 dag och den andra bilden är tagen idag. Älskade älskade barn!
 
 
Igår hade ju jag och Niko vår första bröllopsdag. Känns konstigt att inte bara ha årsdag eller förlovningsdag - bröllopsdag är stort! Bomull firade vi. Vi hade dagen till ära fixat barnvakt så min kära vän Nattis och hennes trollungar Jordan och Alba stod för barnvaktandet. Jag och Niko gjorde oss iordning lite och åkte sedan iväg för att lämna Levis på riktigt för första gången - innan har vi lämnat till våra föräldrar i nån timme men aldrig såhär länge. Vi åkte och åt på Dragon Gate - ett ställe innan Gävle där vi åkt förbi många många när jag bodde i Gävle och sagt att vi ska till så nu tog vi steget. Det var fint och häftigt men maten var sådär. Sällskapet var bra i alla fall :) Jag kunde faktiskt slappna av på riktigt och inte titta telefonen hela tiden, tror inte jag tittade till den någon gång ens. 4 timmar senare var vi hemma igen och Levis såg ut att trivas toppen hos tant Nattis.
 
Förra veckan hade vi hemester (semester på hemmaplan - allt som ligger nära Uppsala). Vi gjorde mycket och testade sakerna tills nästa sommar då Levis är större :) Vi började med en tripp till Mariehamn, åkte till Furuvik, besökte Ulva Kvarn och tillsist Parken Zoo i Eskilstuna. Hemester borde man ha oftare - det behöver inte alltid kosta så mycket. Dock har jag hittat en grej jag vill göra nästa sommar, hyra en husbil! Det vore kul.
 
Tills vi ses nästa gång, ha det bra!
 
 

För ett år sen...

För ett år sen vaknade jag på morgonen, åt frukost och sa hej då till Niko. Jag gick en liten promenad, gick och mötte upp några vänner och gick sedan för att träffa syster. Sedan fick jag lite smink och håret fixades. Jag bytte om och var nervös för att smutsa ner mig.

Jag träffade Niko och vi posade lite i en park för att sedan möta upp 6 av våra närmsta vänner och våra familjer för att posa lite till. Sedan sa jag hej då till Niko o hans vänner och sa att vi ses snart. Sedan kom pappa, tog mig i armkrok och ledde mig framåt till pianomusik. Jag mötte upp Niko, vi lyssnade på musik och vi lyssnade på annat. Sedan frågade en man en enkel fråga som fick ett enkelt svar. Det ledde till att en ring kom på mitt finger och mannen sa "I therefor proclaim that you are husband and wife"!

För ett år sen så blev jag fru Mattheos och fick min drömprins!


Zoo

Vi har det bra här på zoo! Niko o Simon är o kollar när krokodilerna får käk! Jag o Levis är ute o myser!


Muta

Idag har vi haft en städdag, något som jag och Niko faktiskt sett fram emot! Levis som brukar kunna sitta själv o vara glad ville inte alls vara själv idag. Då fick vi muta honom lite... Han fick titta på OS! Medan vi städade så satt han i sin babysitter och tittade på boxning och handboll och pratade så fint! Vi är inte perfekta hela tiden... Lillhjärtat mitt!!

Imorgon åker vi till Eskilstuna Zoo så nu ska jag sova :)


8 veckor

Tänk att denna lilla skrutt redan är 8 veckor!!


Minisemester

Ursäkta uppehållet i bloggen. Vi har en riktig familjesemester vecka nu och reser runt och har oss. Vi började som jag skrev i måndags med att åka eckerölinjen till mariehamn för att spendera en natt på hotell där. Mariehamn var en liten men mysig stad. Vi gick en långpromenad och kollade på staden och gick vid vattnet och hade det super. Kvällen bjöd på trerättersmiddag och det var Levis första restaurangbesök. Det bjöds på skärgårdstapas till förrätt, lamm med potatiskaka till varmrätt och havtornglass med bär till efterrätt. Det var riktigt gott och vi gick mätta och belåtna därifrån. Levis var så snäll på natten och väckte mig endast en gång vilket var väldigt skönt och behövligt. På färjan hem dan efter hände en rolig grej. En man, som såg ut som en mc-knutte med långt grått skägg i 50-60årsåldern, kom fram till mig och frågade om han fick hälsa på mitt barn. Jag sa ja och han la en hand på Levis huvud. Han frågade om jag var lugn under graviditeten för att man såg på Levis hur lugn han var. Sedan gick han iväg en bit och kom sedan tillbaka och sa "ditt bäcken är inte helt återställt efter förlossningen, det är väldigt väldigt nära men du är inte riktigt där". Jag förstod inte riktigt vad han pratade om och han fortsatte med att säga "Ja jag vet att jag drack baileys och vodka till frukost men jag säger som det är ändå. Du borde uppsöka en kiropraktor så du inte får problem. Det blir min present till dig, för att jag fick hälsa på din son". Så vem vet, jag kanske borde uppsöka en kiropraktor o kolla upp mitt bäcken.. Hur han såg det vettifan. Mariehamntrippen var helt fantastiskt och det var så mysigt att komma iväg en sväng.
 
Dagen bjöd på Furuviks och deras lilla mysiga djurpark. Det är så härligt att gå omkring där, det är så fint och härligt. Vi tittade på alla djuren, åt och spelade på hjul. Vi har ett nummer vi alltid tar på lotteri osv, nr13, eftersom det är vårt vigseldatum. Denna gång glömde jag att ta nr 13 på ett chokladhjul och gissa vilket nummer som vann? nr 13!! FAN! Där hade jag kunnat vinna en stor chokladkaka. Senast vi var på Furuvik så vann vi en stor chipsförpacknings med massa chipspåsar i. Och vad tror ni vi vann denna gång? Jo detsamma, på nr13! Furuvik var mysig, Levis var supersnäll och go!
 
På lördag bär det av till Eskilstuna Zoo och då ska Levis gudfar Simon följa med också. Så härligt att ha en riktig semestervecka och göra en massa saker hela tiden! Härligt!
Nu ska jag titta lite på OS och sedan sova. Bjuder ändå på två bilder, en på far och son och en på mor och son :)
 

Shrekbebis?

Minns ni att Niko skrev att Levis liknade Shrek? På denna bild kan man se vad han menade! Dock ser han ut som shreks bebisar! Dom är ju faktiskt söta! Kolla likheten :) Nu är vi på båten till Åland, hörs imorrn!


Min lilla sötnos!

Jag insåg idag att det bara är en Levis som kan få en att le av lycka efter att ha blivit nerspydd och nerbajsad - han såg ju så nöjd ut! Nu efter en ny blöja och body så sitter han i sin bumbostol och skrattar som en häst.
 
Idag och i natt har han sovit jättemycket efter att igår knappt sovit nåt alls. Han var ute och åkte i vagnen i nästan 4 timmar igår i 2 olika omgångar. Först var jag på promenad till en barnloppis där jag storhandlade... En bok för 5:-... Sedan var jag ute och gick med en föräldragruppen. Det var mycket trevligt och vi fick riktigt terrängträning :)
 
Imorgon spontanbokade vi en liten tripp till Mariehamn över en natt. Båt dit, en natt på hotell och sen hem igen. En liten familjesemester. På lördag ska vi nog på zoo också. Härliga dagar framöver :)
 
Här kommer ett litet kollage från idag på min lilla cooling :)
 
 
Nu ska jag bota hicka!
 
 

Jag har BOFF

BOFF, det går att jämföra med att livet är som grädde och BOFF är sötman där i. Det är det där lilla extra som behövs för att göra, just det där lilla extra i något redan fantastiskt. Nu använder jag ju en väldigt dålig metafor eftersom jag själv har svårigheter för just grädde, men det får fungera för att fånga den breda massan där ute av läsare så att alla kan förstå härligheten av BOFF.
 
BOFF är givetvis barn-och-fru-fritt. Enkelt, kort och sällsynt. Jag sitter här i soffan med ett sexpack öl, portello, chips i mängder inom räckhåll, trots att fötterna är på bordet. Förutom de få toabesök som födan framkallar kommer jag inte röra mig många millimeter då OS tar upp det mesta av min vakna tid. Och det är tyst... Det är så in åt h-vete tyst i lägenheten just nu. Katterna är utslagna i lägenhetens extrema värme så inte ens deras små tassar mot parketten hörs. Denna ljuvliga tystnad...
 
Så ni förstår hur hemskt jag har det nu.
 
Men dels för att inte låta som Homer Simpson eller en allmänt usel far, men också för att vara en gnutta ärlig så känns det lite tomt. Dryga 7 veckor räcker för att vänja sig vid lite extra rörelse i hemmet, lite mer ljud och lite mer ansträngning än ett par toabesök. Och jag måste erkänna att när jag kom hem från jobbet och ungen log och skrattade åt/med mig när han kom i min famn för första gången idag så kändes det en aning trist att de skulle gå iväg ikväll.
 
Men, för att knyta ihop säcken lite är jag helt övertygad om att BOFF tid behövs nångång då och då. Vi partners måste ta oss tiden för oss själva och bara vara, dels för att samla kraft men också för att inte förlora oss själva i kampen om att vara en perfekt partner, far och "inkomstbringare". Och känslan efter att sakna att vara en familj måste framkallas för att vi inte ska trilla in i ett mönster när man tar allt för givet.
 
Nu ska jag återgå till att glo på tv och gå ner i puls tills ljudnivån skruvas upp här.
 
Touch And Go
// Saint Nikolaus

En odör sprider sig...

Att lukta gott är nog ett minne blott för mig tror jag. Oftast så hinner man inte duscha en riktigt riktigt långdusch så att allt blir rent på dig utan det blir oftast en snabbdusch. När man då känner sig fräsh så tar det inte lång tid innan man blir nerspydd. Sedan är det matdags och självklart läcker man lite då vilket leder till sur mjölkdoft. Nu när det är varmt om dagarna blir jag även varm och luktar då svett också. En sån härlig kombination.. Inte trodde jag att jag, som nybliven mamma, skulle gå omkring och ses som en skunk, då alla går åt ett annat håll när dom ser den nerspydda, surluktande och svettiga Rebecca (okej, det har aldrig hänt att någon vänt men det KAN hända).
Tror ni att jag bryr mig om alla dessa odörer? Faktiskt inte alls. Dom viktigaste för mig tycker om mig ändå och vågrar visas i min närhet. Min som vill ändå ha mat av mig och min man säger att han fortfarande älskar mig (men tyckte ändå jag kunde skriva ner detta i ett blogginlägg). Då var det gjort. En förvarning till alla er gravida därute: ni kommer lukta illa!

Torsdag

Har idag haft besök av två goda vänner, Jennie och Kattis, och Jennies son Liam! Det var väldigt längesen vi alla sågs sist, tror minsann det var bröllopet, så det var på tiden. Både Levis och Liam var på väldigt bra humör och skrattade för det mesta :)

Niko hade även jobb idag, första dagen på 3½ vecka... Det var konstigt att vara ensam! Men som tur är jobbar han bara helgen för att sen vara ledig 1½ vecka till. Så skönt att inte vara själv så mycket, jag är bortskämd som har honom hemma så mycket. Det är fördelen med att han pluggar också, han är inte borta 7-16 varje dag utan kanske några timmar under dagen för att sedan vara hemma.

Imorgon ska vi till BVC igen och sedan ska jag hämta en bumbostol. Levis är ju så stadig i nacken så vi tänkte se om han vill testa på att sitta i den.

Det var ett litet kort inlägg men en liten uppdatering i alla fall. Just nu ligger lillen i hans pappas famn och sover :) Mysigt! Vi hörs när vi hörs :)

Gissa landet...

Som Niko skrev i något inlägg nedan... Vi håller på Jamaica!! Köpte dessa fina när vi var på smekmånad, har även en fantastisk Bob Marley body som väntar på att passa Levis :)