Snabblogg

Är nu framme i Västervik och sitter hos mor och far! Cilla, Jompa och Lowe är här också :) Lowe ligger och sover i min famn så gosigt. Men det är inte lätt att hålla en bebis när magen står ut. Men det gick och nu ligger han o sussar så sött :)

Det var allt just nu.


Bling bling!

En bra dag! Dagen började med ett besök hos barnmorskan, nu var det vår vanliga som var tillbaka igen :) Hjärtat slog i 135 slag, han ligger fortfarande med huvudet neråt men det är rörligt än, SF måttet var nu 35, ökat ännu 2,5 cm på 2 veckor! Mitt blodtryck var också bra. Dock funderade vi lite över mitt järnvärde som visserligen hade stigit men jag tyckte det stigit så lite så nästa gång ska jag ta nåt ytterligare blodprov för att kolla mina järnreserver eller något sånt. Nästa gång ska vi sammanfatta graviditeten.. Hur sjukt är inte det? Sammanfattning gör man i slutet vilket betyder att det närmar sig med stormsteg!

Efter vi varit hos BM skulle Niko åka och plugga sa han. Jag gick och tvättade det sista av lillknoddens saker och när jag kommer hem var Niko hemma och han hade klippt sig :) Han var så fin! Han frågade även om han skulle råka ha födelsedagspresent till mig nu om jag ville ha det då eller på min födelsedag då vi är i Västervik. Vi beslutade att jag ville ha det nu för att "slippa" ta ner det till västervik. Oj vilka fantastiska presenter! Jag fick ett presentkort på valfri behandling på ett spa och sen ett helt fantastisk guldhalsband! Det var ett hjärta med massa diamanter (bling bling) och i hjärtat så var det en mamma och ett barn. Det är så otroligt fint! Det finaste halsband jag har! Han skämmer bort mig min underbara make! Han är det bästa som finns och jag älskar honom så otroligt mycket!

Har packat klart tills vi åker hem imorgon tror jag i alla fall. Vi ska försöka komma iväg hyfsat tidigt så vi slipper en massa bilköer. Katterna får stanna hemma denna gång och fina Mimmi tar hand om dom :) Jag och Niko har kommit fram till att vi kommer ha ett helvete sen när barnet kommer... I alla fall ljudmässigt eller vad man kan säga. Zeus har en tendens att sitta i fönstret och härma fåglarna (låter det som). Sen kan han gå omkring och "småskrika" om dagarna, Nappe har börjat han också. Hur blir det då när barnet kommer och gråter när det känns som att Zeus försöker härma ljud? När knodden är tyst lär ju Zeus börja och Nappe fortsätta. Vi kommer ha det fantastiskt :P

Älg/Bjärv/Björn jakt!

Idag så var jag en snäll fru och följde med Niko till Gräsö när han skulle göra lite mätningar till hans C-uppsats. Jag var väldigt bra sällskap och satt mest och njöt i solen. Men det var mycket trevligt och väldigt fint (kolla bild nedan). När vi kom till sista mätplatsen så hittade vi en massa djurbajs - färskt såg det ut men vi struntade i det och gick mot destinationen. Helt plötsligt hörde jag ett ljud och frågade om Niko hörde det med och visst gjorde han det och det lät igen! Det lät som en björn nästan som brummade - jag trodde det var en Bjärv!. Vi valde att gå till bilen eftersom att jag dels är så lättskrämd och dels inte är så snabb om nåt skulle komma :P Dock kom vi sen fram till att det var en älg som lät men dom är inte roliga dom heller!Eftersom att Jennie bor i krokarna så passade vi på att hälsa på henne och hennes lilla (stora) Liam vilket var mycket trevligt :) Vi övade på att ha bebis igen och Liam var helt faschinerad av Niko och skrattade och räckte ut tungan åt honom. Mig skrek han och kollade bara konstigt på.

Imorrn är det dags för att gå till barnmorskan igen :) och på fredag bär det av hemåt Västervik!

Uppdatering av listan!

Jag bad ju om era gissningar på när grabben kommer och här nedan kommer listan. Är det fler som vill ge sig in i gissningsleken så är det bara att kommentera så uppdaterar jag listan :) Pappa frågade mig vad man får för pris om man gissar rätt och mitt svar är att man får äran över att ha lyckats gissa rätt på en sån här grej :)

Har ni namnförslag till oss också så kom gärna med dom :)

Blivande gudmor: 15 maj, 2800g, 48 cm eller 24 maj, 3800g, 51 cm
Agneta: 17 maj, 3125g, 50 cm eller 4 juni, 3410g, 52 cm
Blivande mormorn: 20 maj, 3100g, 46cm
Helena: 26 maj, 3930g, 53cm
Nattis: 29 maj, 4300g, 52 cm
Louize: 31 maj
Blivande farfarn: 31 maj, 3850g 52cm
Cissi: 1 juni, 4135g, 52 cm
Niko: 2 juni, 3925g, 50,5 cm
Linn: 2 juni
Alexandra: 2 juni, 3700g, 51 cm
Systers sambo: 3 juni, 3940g, 51 cm
Blivande morfarn: 6 juni, 3483g, 51,5 cm (kl 17.16)
Jag: 6 juni, 3935g, 50 cm
Moa: 6 juni, 4380g, 52 cm
Syster: 9 juni, 4020g, 51 cm
Blivande farmorn: 12 juni, 3850g, 51,5 cm

 

 

 

 

 


Klumpeduns

Jag har alltid varit en klumpig person men nu är jag klumpigare än någonsin. Idag när vi skulle på besök på förlossningen så satte jag mig på en sten för att fixa skon. Sen skulle jag resa mig upp och på nåt konstigt sätt så lyckades jag snubbla och slog huvudet rakt in i en stenvägg! AJ säger jag bara! Har som tur är inte blivit något illamående utan har bara lite huvudvärk och en rejäl bula. Vet inte hur jag lyckades riktigt...

Var på besök på förlossningen idag som jag skrev innan :) Vi fick se lite hur det ser ut och så satt vi och pratade lite. Det känns så sjukt att vi kommer vara där snart! Förstår inte riktigt att det närmar sig. Det fanns speglar i vissa rum så man kan kolla på när man föder. Jag kollade med panik i blicken på Niko och skakade bestämt på huvudet... Jag tror jag klarar mig bra utan att se vad som händer :)

Imorse så fick vi ett härligt uppvaknande, vi hörde en rejäl duns. Går in i datarummet/Gästrummet/Nikos rum och ser hur hyllan ovanför datan ramlat ner och det såg hemskt ut! Som tur är så landade hyllan mellan skärm och tangentbord så allt klarade sig! Ibland ska man allt ha tur.

Dags att vila huvudet nu :)

Gissningar tack!

Idag är det 40 dagar kvar tills lillen är beräknad att komma! 40 dagar, det låter så lite! Sen tror ju jag att jag kommer gå över tiden också.

Men det vore kul att höra när ni läsare tror att han kommer samt vikt och längd så får vi se om någon kommer ha rätt :) Släng gärna iväg en kommentar här om datum, vikt och längd :) 31 maj är vi som sagt beräknade!


Det där med att vara rund....

... det har just nu fått en ny innebörd! Jag är rund, väldigt väldigt rund insåg vi när vi tog ett kort nyss. Därför måste jag visa ett kort på det nu. Skapat av mig och Niko :)

Jag och Niko har tränat inför beachen 2012 ;) Jag står för materialet (badboll).


v34(33+6)


Gravidhormoner

Det är inte kul att se siffrorna på vågen öka öka och öka... Men å andra sidan så vore det ju fel om de inte gjorde det. Hittills ligger jag ca +16 kg... I min släkt så går man upp en massa när man är gravid så jag är väl nästan beredd på att gå upp det dubbla nu i slutet :P Hoppas dock inte det eftersom allt plus massa mer ska bort sen. Men Niko är så bra han o säger att det är bra att jag går upp och får mig att inte må dåligt över det :) Jag vet inte vad jag hade gjort utan honom, är så otroligt glad att jag inte är ensam med denna graviditet utan jag har alltid någon att beklaga mig över. Imorgon ska vi ha den roliga sysselsättningen att göra avslappningsövningar vilket vi egentligen skulle gjort varje kväll i 15 min... Men vi har inte gjort det en endaste gång men bara vi gjort det en gång tills fredag är det nog lungt :) Många föräldraträffar nu, tors, fre och mån. Måndag ser jag fram emot då är det besök på förlossningen som gäller :)

Vi har på riktigt börjat kolla på ny bil nu och var hos två bilhandlare igår. Då insåg jag verkligen hur mesig jag är! Han skulle provköra vår bil och när han åker iväg börjar jag gråta. Ja på riktigt! Det är ju Nikos älskling det handlade om (vilket kanske borde gjort mig glad eftersom att jag då inte har nån konkurrens) och jag insåg vad jag/barnet får honom att göra. Sen började jag skratta åt min mesighet och kunde inte sluta så tårarna sprutade. Det var en gubbe där som stenglodde på mig när jag gick där och grät och skrattade och jag förstår honom!

Har två bilder kvar sen kan vi börja göra iordning vår fotovägg som ska vara i sovrummet - saknas bild på Lowe och mamma och pappas bröllopsfoto. Sen ska det upp - tror det kommer bli fint :) Vi kommer äntligen sätta upp vårt bröllopsfoto också på väggen, eller ja två. Det känns som det är på tiden :) Sen ska jag snart stta igång och börja göra grytor m.m och frysa in som man bara kan ta fram och värma på sen när barnet kommit, får en känsla av att man inte kommer ha jättemycket tid till en början att laga mat på. Känns som det är mycket på agendan framöver.

Lördagsmys

Igår hade jag och Niko en dejtkväll, det var på tok för längesen vi gjorde nånting bara vi två. Det började med att han kom hem från jobbet och då stod maten redo! Jag hade även varit en snäll fru och köpt öl och en flaska mousserande vin till honom eftersom att jag hade fått välja film vi skulle se på bio. Jag valde American Pie: The Reunion. Niko är inte jätteglad i sånna filmer så jag tänkte att om jag köper nån öl så kanske det ändå går jämt ut :) Vi köpte en massa popcorn med chokladpopcornkrydda och snacks till filmen :) Det var en film i min smak, fick sig ändå många skratt och jag tyckte mig se att Niko skrattade ibland han med :) Vi åkte sedan och hyrde film på ICA: "Svensson Svensson" blev det då, den var inte jättebra men ja, sevärd. Vi spelade en massa kort och jag vann! Våra grannar hade fest också och det sprangs i trappuppgången och skreks till ca 03 tror jag. Det är väl det negativa med att bo på bottenplan, det låter så förbannat mycket när man går i porten. Men trots allt springande så hade jag en fantastisk kväll med min underbara!

Veckan kommer bestå av tvätt: både våra och grabbens kläder, 2 st föräldraträffar (måste göra läxan!) och ja det är nog det som står i almanackan denna vecka. Åker nog hem valborgshelgen istället för helgen därpå, mamma fyller 50 på valborg, jag fyller 25 den 1 maj och syster fyller 21 den 4e maj så det är mycket att fira. Nu måste vi bara hitta kattvakt! Nån som vill ta hand om två busfrö en helg :P ?

Ni som bor i Uppsala och läser min blogg, vet ni nån som har en tandemcykel? Jag och Niko skulle behöva låna en över en dag!

Bjuder på två bilder också. En där Zeus nog börjar tycka att han går upp i vikt och därför väger sig (4,5 kg väger han!) och en där Niko svepte vin innan bion igår :P

                                            

                                                


Stråla?

Jag har hela tiden trott att vi inte har så mycket kläder till grabben... Idag sorterade jag storleksmässigt och insåg att vi har så sjukt mycket kläder! Niko har hela tiden sagt att vi har mycket men jag har inte trott på det. Idag lärde jag mig att jag ska lyssna på min man! Nu har jag gett mig själv klädförbud!

Skulle vilja lägga in ett filmklipp jag spelade in igår men jag vet inte hur man gör! Jag lyckades fånga min alien i magen! Han flyttade runt för fullt och det syndes så tydligt på magen.

Hittade en klockren bild i en gravidapp här om dagen som jag tycker förklarar allt hur det känns just nu!


Slående likhet!

Jag växer! Både tyngdmässigt och SF-måttet. Att jag växte kilomässigt var jag säker på men jag tycker inte magen växer nåt. Men jag hade fel, hade ökat mer än vad jag gjort på de andra träffarna, 2,5 cm nästan 3 cm på 2 veckor... Följer min kurva bra men börjar ligga över det"normala". Lillgrabben ligger fortfarande med huvudet neråt men han är inte fixerad än men att han ligger så känns skönt :) Skönt känns också att mitt HB börjar gå uppåt nu efter att jag började med järntabletter. Tror jag läste nånstans att man som kvinna ska ligga mellan 120-150 och för några veckor sen låg jag på 107 och nu på 112 så det ökar sakta men säkert iaf. Hjärtat slog så fint sa hon och nu låg det på 140 slag :)

Var ju även föräldraträff idag... Vet inte vad jag ska säga om det. Tror bestämt att jag och Niko var yngst och att jag var tjockast. Kände mig som ja jag vet inte vad i jämförelse med alla de andra blivande mammorna. Det var bara jag som såg ut som en boll i ansiktet också. Jag kände mig väldigt osocial där men kände på nåt sätt att jag var så olik alla andra där förutom att vi alla hade magar. Men det blir säkert bättre när man känner sig mer bekväm i situationen och med gruppen.

Innan har ju Niko pratat om min likhet med Gloria. Och nu är likheten slående, kolla själva! Jag gillar INTE kortet på mig men insåg efter ett par försök att det inte går att göra nåt åt, det är så jag ser ut just nu!

 

Ny hobby

Nyss så hade vi en försäkringsman här, han pratade lite om försäkringar (nehe?!). Det slutade med att vi nu har bra försäkringar och så tror jag att vi har bestämt vad vi ska ha för barnförsäkring sen när han bestämmer sig för att komma :) Så det känns ändå bra. Det är en extra kostnad i månaden men det går ju till något bra i alla fall. Försäkringsmannen var trevlig och var faschinerad över Zeus tassar :)

Jag har fått en ny hobby! Eller det är fel att kalla det hobby eftersom jag gör det så sällan men det är i alla fall något som jag tycker är extremt kul. Nämligen att göra blöjtårtor. Hittills har jag bara gjort två, en till min systerson Lowe och en till Arvid & Hannas lilla Isak. Jag skulle kunna göra blöjtårtor i all evighet för det är så kul! Det går att göra lite som man vill, pynta det med vad man vill och varje tårta kan bli individuell och anpassas efter barnet. Nästan så jag skulle vilja jobba med detta.. Men ja, tror inte man kan göra en karriär på att göra blöjtårtor... Men är det någon som vill beställa så kan jag alltid ställa upp :P Nedan kan ni se kort på de jag gjort. Den i rött var till Lowe som jag valt att pynta med strumpor, scarfs, bitleksak, nappar och napphållare och som "caketopper" ett får och den bruna till Isak som är pyntad med strumpor, bitleksak och scarfs och är toppad med en ko. Egentligen skulle jag vilja ha enfärgade blöjor, eller så att man kan dölja trycket men jag har inte hittat några än.

 

 


Imorgon ska jag till barnmorskan och sedan är det första föräldraträffen! Ska bli kul att se vilka man hamnar med :)

Oro

Att vara gravid är inte bara underbart och hemskt med alla krämpor det är också jobbigt när man oroar sig för typ minsta lilla sak!

Jag har alltid velat ha barn men ändå har oron funnits över att man kanske inte kan bli gravid. Så blev jag gravid och då var man som ett nervsammanbrott första tiden och oroad för att få missfall. Sedan var man orolig för att ultraljudet inte skulle se bra ut, att hjärtat/hjärna inte såg ut som det skulle, ja vilken komplikation som helst. Då min moderkaka ligger i framvägg så var man orolig för att inte känna sparkar och därför inte veta om något står fel till. Och nu när jag kommit så långt i graviditeten oroar jag mig för att pojken ska födas för tidigt, att det ska uppstå någon komplikation under födseln. När barnet är född lär man väl oroa sig för att han inte äter som han ska, att han inte andas, att han gör illa sig osv.

Men trots denna oro får jag tänka såhär:
- Jag ÄR gravid
- Jag har INTE fått missfall
- Allt har hittills sett BRA ut på ultraljud och 3D ultraljudet visade en solklar kille
- Jag HAR känt sparkar som bara den, nu mer rörelser som rullar i magen

Jag har dock min underbara Niko som får mig ner på jorden och får mig att tänka bortom oron. Vi ska faktiskt få ett barn snart, en son, en fantastisk underbar son. Vad mer finns det att tänka på? Jag är så lycklig! Jag har allt jag kan önska mig, en underbar man, två knäppa katter, en fantastisk familj och släkt (både på min och Nikos sida) och en bebis i magen! Det jag egentligen oroar mig över nu är att jag (ursäkta informationen) ska kissa på mig då det är sånt tryck ibland!


Längesen sist

Längesen nu - men har varit och firat påsk uppe i Piteå och då kände jag inte att bloggandet var så viktigt. Det var en mycket härlig långhelg då jag fick se snö igen! Vi tog med oss våra små pojkar också, att åka bil så länge var nog inget dom tyckte om men dom fixade det galant och var jätteduktiga: dock blev Zeus sjukt rädd för vindrutetorkarna! Vi har invigt grillen och Niko är grillmästare och gjorde bästa grillningen nånsin tror jag (tror även hans bror tyckte det då det sista han hade sagt var "tack för att du grillade" när vi skulle åka)! Vi har ätit påskmiddag hos Nikos ena moster, varit kattvakt åt Zeus mamma (som inte tyckte om honom utan skulle slåss och anfalla honom), vi har lekt med Nikos kusinbarn (som tyckte om vår kissekatt och ville jaga honom hela tiden, det var kul. Så fort Zeus gick iväg så sa hon "kissekatt kommer snart" o när han kom tillbaka så sprang hon emot honom med armarna uppåt och sa "jaga kissekatt" :) ). vi har lekt med ännu fler barn, vi har varit på stan och handlat liiite barnkläder och coca cola läppglans! Vad har vi gjort mer hmmm... Bara njutit och tagit det lungt egentligen. Hemresan igår var väldigt lång och vi trodde aldrig att vi skulle komma hem. Hörde dock roligaste sloganen nånsin! Nån gammal ketchup slogan, "to me, to you, to mat" HAHA!

Idag var jag och hälsade på jobbet och bjöd på hejdå glass. Mycket kul att träffa dom små liven igen! Har även packat ihop mina grejer där så nu har jag inget kvar där. Kändes väldigt konstigt. Jag hade en gosig och fin mage sa dom och vuxit hade jag med gjort.

Näe, uppdaterar kanske sen ikväll igen, får se. Men nu är jag trött.

Adjö!

Vuxenpoäng

Idag hade jag bokat ett möte på banken för lite prat om sparande osv. Kom på mig själv för ett tag sen att jag glömt att börja pensionsspara och hur jag kan ha glömt det vet jag inte. Men nu är det ändrat på i alla fall! Pratade även sparande till barnet och eventuellt ett billån. Niko var snäll och följde med och hjälpte till lite :) Så nu känner jag mig vuxen som börjat spara på riktigt.

Jag fick brev i fredags av min personliga handläggare på Försäkringskassan, ja dom tyckte jag skulle ha en. Idag ringde hon mig. Oj vad hon var rolig! Tyvärr får jag inte ha kvar henne eftersom hon missat att jag inte var sjukskriven längre utan fick graviditetspenning. Hon tackade för jag gjorde hennes jobb och tyckte att jag skulle börja jobba på försäkringskassan så det blev lite ordning där! Kul att en som jobbar där säger så. Dock har jag aldrig haft problem med FK (ta i trä!) utan dom har alltid varit trevlig mot mig och jag har fått som jag vill eller vad man säger.

Har nog packat klart tills vi åker till Piteå imorgon, tror jag i alla fall. Ska packa lite till katterna också, japp dom ska få med på semester! Vi ska ta ett stopp i Umeå och hälsa på Arvid, Hanna och deras lillgrabb :) Vi åker från Uppsala nångång mellan 04 och 06 så det blir tidig morgon!

Nu blir det att titta på dom desperata hemmafruarna och sedan lite tjaffs i BBhuset och sedan blir det att vila huvudet på kudden lite!

Trötthet *1000

Måndag igen... Men det känns inte som det, eller ja när man är hemma så går dagarna in i varandra väldigt mycket och när Niko nu skriver C-uppsats så har han inte många lektioner. Lillgrabben bökar och bökar i magen men det är mest mysigt.

Inatt har jag knappt sovit nåt har haft ont i halsen och jättemycket halsbränna. Halsbrännan är hemsk, jag har haft mycket halsbränna genom hela graviditeten och nu blir den bara värre och värre. Utan mina Rennie (verkar vara det enda som funkar) så skulle jag inte fungera. Idag blev det att köpa ett nytt storpack så jag klarar mig några dagar till. Men natten utan sömn har gjort mig extremt trött!

Har försökt att göra plats i förrådet så att barnvagnen kan få plats där så småningom. Vi bor inte så stort och kan ju därför inte ha den framme i lägenheten sen så vill vi inte ha den i trapphuset för där är det redan en syskonvagn som har bokat den enda tänkbara platsen att ha en vagn på. Så det är bara att göra plats helt enkelt :) En Emmaljunga City Cross har vi beställt, en i limited edition så det finns inte jättemånga ex av den :)

Näe nu ska jag ta det lungt, lär somna i soffan tror jag. Måste vara vaken när "30 grader i februari" börjar så bäst att ta en powenap nu isf.

1 april

1 april idag och jag lyckas alltid bli lurad. Förra året blev jag lurad av syster att hon var gravid och ringde i panik till min älskade Niko som då befann sig i öken med en beduin tittandes på stjärnorna... Så förstörde jag allt. Nu sitter jag dock här ett år senare och syster har varit gravid och fött min underbara systerson så panikkänslorna då handlade inte om att jag inte var glad utan för att hon isf var i typ v18 o inte sagt nåt till mig.

I år råkade jag ännu en gång ut för min systers skämt. Som gudmor till Lowe frågade jag om hon vill att jag ska läsa eller något på dopet varav jag får svaret att Jompas bror (som är gudfar) ville sjunga och då undrade dom om jag ville sjunga med honom... Shit tänkte jag, sjunga, jag har glömt hur man gör. Jag kunde sjunga en gång i tiden men är inte tränad nog att uppträda med sång. Frågade snällt vad som skulle sjungas. Svaret blev "tryggare kan ingen vara" i akapella, tvåstämmigt och om Niko ville vara med och sjunga så fick han gärna det så det blev trestämmigt. Där började paniken slå in, tryggare kan ingen vara... Hur fan säger man nej på ett snällt sätt? Jag sa iaf vänligt att jag hellre läser något! Syster ringer och säger att det var ett skämt. Vilken lättnad det var! Jag kunde inte se mig stå där och sjunga inför folk. Mamma och pappa hade varit med på noterna och suttit och skrattat åt mig. Dom visste att jag skulle bli nervös och inte veta vad jag skulle säga. Men det känns skönt, det blir ingen akapellasång i stämmor för mig - utan jag erbjöd mig att läsa något i stället. Då behöver jag inte öva upp rösten i alla fall.

Näe, nu är det BB-live!