Nikos hemligheter...

Det är väldigt mycket som är fantastiskt med min make. Så mycket så det inte ens är nån idé att börja skriva ner allt. Idag upptäckte jag en ny väldigt fantastisk sak. Niko har små hemliga chipsgömmor lite överallt i lägenheten och idag var jag så sugen på något och öppnade av en slump en låda... Vad tror ni jag hittade där? 3 chipspåsar! Då vart jag lycklig! Jag förstår inte hur jag missat det när jag lagt ner min virkning (vilket ni nu ser bevis på att det går sakta framåt) Så avslutningsvis: Niko, fortsätt med dina chipsgömmor :)



 

"...börjar bli väldigt rund om magen"

Jag blev sjukskriven hos läkaren idag, till 4 april, sen hoppas vi på att gravidpenningen går igenom. Om den inte gör det och jag måste jobba ska jag få hoppa runt på jobbet där jag behövs isf. Men jag hoppas på att jag har jobbat min sista dag på ett tag. Hon satte även "diagnosen" foglossning på mig så det känns ändå skönt att veta vad det är än bäckenproblem. Nu har jag massa tid till virkningen... Ja den trodde jag skulle gå relativt snabbt men näe, en rad tar ca 20-30 min för mig att virka och fint blir det inte. Inte än iaf.

Idag var mina små pojkar väldigt söta vilket jag var tvungen att fota. Zeus ser oftast så mesig ut på kort och Napoleon ser elak ut men inte idag. Idag var båda söta.

      

Men dom såg även tokiga ut, Zeus visade stolt upp hans monstertass och Nappe vet jag inte vad han gjorde, nån form utav karatemoves.

           


Just ja, när jag fick sjukintyget så skrev hon så roligt tycker jag. "Gravid i v26+6 och börjar bli väldigt rund om magen"... Är jag så rund verkligen så läkare skriver ner det?

                                           


Spark hit och spark dit

Haha, lillknodden tycker inte om kyla! Gjorde mig en milkshake och så fort jag började dricka så började det sparka och ha sig i magen! Några riktiga ordentliga sparkar också. Innan jag gjorde milkshaken så bakade jag bröd, eller jag håller på rättare sagt. Vi har bestämt att vi inte ska köpa bröd längre utan baka själva. Det har gått bra hittills för oss och hembakat bröd är så mycket godare än köpebröd. Eller inget slår skogaholmslimpa med skinka och ett glas oboy!

Vilket fantastiskt väder det har varit idag, eller ja de senaste dagarna. Helt fantastiskt! Så skönt att våren är påväg. Dock vill jag ha lillknodden nu... Pratade med Jennie förut och hörde hur hennes lilla Liam låg och snuttade i bakgrunden så vi bestämde att vi skulle ses snart så jag får mysa med bebis! Sen är det inte länge kvar tills syster yster ska få en liten pojk också. 15 mars är det beräknat men jag tror på den 25e! Näe, nu vill jag att det ska bli slutet av maj/början av juni så vi har vår knodd här. Jag tror att den kommer den 2a eller 6e juni.

Imorgon ska jag till läkaren, återkommer med resultat!

Steget är taget...

Vi bokade ett 2D/3D/4D ultraljud på tittut! :) Sen är det inte säkert att vi kan den dagen men då är det ju bara att avboka. Såhär står det i beskrivningen om ultraljudet:

"Under den här undersökningen så gör vi en nogrann anatomigranskning av er bebis och tittar på antal foster, fostrets storlek, vikt och beräknad förlossningsdag. Vi lyssnar på hjärtslagen, beräknar mängden fostervatten samt moderkakans placering. Med hjälp av 3D/4D tekninken så kan vi även så detaljerat som möjligt titta på bebisens ansikte, händer och fötter. Under den här tiden så kommer ni att se er bebis som ni aldrig sett det tidigare."

Vi kommer då få en cd med 20-50 bilder (beror på hur knodden ligger), rörliga videoclips, undersökningen på DVD, utskrivna bilder i både svart/vitt och färg. Jag känner just nu att det är värt alla pengar, att få se knodden på ett helt annat sätt än innan! Sen hoppas jag att det uppfyller mina förväntningar. Tänk vad häftigt att få se vår lillknodd på detta sätt!

                                       

Jag höll mig vaken och såg Oscarsgalan igår. Eller ja, jag somnade i soffan mellan 00-02.30 men sen höll jag mig vaken under hela galan. Men det var väldigt tråkigt måste jag säga, ingen film man kände till och programledaren var sjukt tråkig. Men det är mysigt när man somnar i soffan och sedan vaknar och upptäcker att man har en lapp i tröjan :) Det är härligt med små kärleksmeddelanden :)

                                              


Blev ingen bil eller några miljoner...

Inte blev vi miljonärer inte... Bylund ropade upp fel nummer! Men ja, bättre lycka nästa gång kanske... Men jag tror inte att Bingolotto är rätt sätt att bli miljonärer på! Vi är rika på kärlek! Eller nåt....



Igår var vi på 50 års kalas i Åkersberga, morbrors fru hade fyllt år och hade lite kalas för att fira! Mamma och mormor hade åkt upp också så fick även träffa dom :) Niko fick vara nykter och agera chaufför! Tur att jag har han! Varje bord fick ett uppdrag under kvällen, mitt bords uppdrag var att måla ett porträtt av födelsedagsbarnet!
Nedan ser ni resultatet! Med på övriga kort är även kära mor, kusin Carolina, mormor och Niko :)

 
 


Imorgon ska jag hem till min kusin och kusinbarn och busa lite :) Får se om jag orkar hålla mig vaken inatt och kolla Oscarsgalan också. Känner jag mig rätt så kommer jag somna! Adjö


"jag har ju gjort dig på smällen så jag har inget val"

Det är lätt att göra av med en massa pengar... Det har Niko kommit på, iaf när man BARA ska åka till en affär och hamnar i ett par till! Men vi ska vinna tillbaka allt på söndag, då ska vi spela bingolotto tänkte vi! Jag sa ju att jag tyckte att jag såg ut som en morsa nu med nya frisyren och nu så lever jag mig in i det på riktigt. Jag har nämligen börjat virka, en babyfilt har jag tänkt mig! Det lär ta sin lilla tid men jag har ju tid på mig :)

Min kära make har kläckt ur sig så fina kommentarer idag. Den första var i morse då vi pratade om vi ville göra 3D/4D ultraljud eller inte. Då säger han "vi kan visa barnet hur det såg ut när det var ett litet spjäl". Spjäl... Det hade med att barnet sover i spjälsäng, därav spjäl ist för barn/bebis. Den andra kommentaren kom när jag tackade för han kört runt mig en massa idag då säger han så vackert "jag har ju gjort dig på smällen så jag har inget val"! Han är fin min man :)

Just nu känner jag att jag inte har något att skriva så det är bäst att lägga ner detta. Vi hörs!

Gamla Rebecca i ny version...

Ja det var tänkt så. Långt mörkbrunt hår skulle jag ha! Men det tyckte inte frisören, håret var så slitet och en massa var tvungen att åka av! Nu ser jag ut som en morsa... Ja det är ju det jag kommer bli men jag vill inte se ut som en för det... Men enbart för er läsare så ska jag lägga ut kort. Kortet stämmer inte riktigt, håret ser mycket finare ut på kortet än vad det gör på riktigt. Håret ser ju dock fräschare ut nu, inte lika slitet. Men ändå, jag ville ha långt!! Måste även tillägga att jag har en fantastisk make som körde mig till frisören, väntade tills jag var klar och sedan åkte och handlade en klänning till lördagens 50-års kalas :) Han är underbar min Niko!

          


Idag har Sverige inte bara fått en prinsessa utan min fina vackra vän Jennie har fått sig en liten prins. En söt liten fantastisk Liam! Jag är så glad för hennes skull och hoppas att jag får träffa underverket snart! Grattis Jennie!!

"Hon är tjock"

                                               

Kolla noga vad bilden säger, 100 dagar kvar tills beräknad förlossning! Det låter så sjukt långt men ändå, imorgon är det tvåsiffrigt som gäller. Dock låter ju 99 så sjukt mycket mindre än 100 men ja det närmar sig sakta men säkert! Tycker ju ändå att de 100 dagarna kan flyga förbi så knodden är här nu nu nu !

Idag jobbade jag sista dagen på åtminstonde en vecka, förhoppningsvis längre. Jag känner mig helt slut i kroppen och njuter av att veta att jag kan ta det lungt nu minst en vecka. Ska till läkaren nästa onsdag och hoppas på en förlängd sjukskrivning och sedan hoppas att gravidpenningen går igenom. Tänk, i så fall jobbade jag sista dagen på ca 1½ år! Det känns helt sjukt.

Som jag tidigare skrivit så tycker jag om Big Brother. Ska inte göra detta till en big brotherblogg och försöka att inte skriva något om det. Men min stora fundering är just nu, vem kommer ut först: knodden (beräknad om 100 dagar) eller vinnaren i big brother (103 dagar kvar)...

Jag fick en sån fin kommentar på jobbet idag av ett barn. Dom är ju väldigt intresserade av min bebis och ställer en massa frågor. Idag var det ingen fråga det handlade om utan ett konstaterande. Ett barn kollade sig i spegeln och sa "jag är tjock" varpå ett annat barn svarar "nej alla här är smala". Ni kan ju gissa vart detta ledde. Ett barn säger då "nej inte Rebecca, hon är tjock"!....


Madagascar

Det har varit rätt fullt upp under helgen för mig och Rebecca. Jag har bland annat insett att jag börjar bli för gammal för efterfester. Det börjar bli lite för jobbigt och skallevärken sitter i lite för länge... Dessutom jobbade jag också och borde ha bättre förstånd än att någonsin tro att jag faktiskt orkar med sånt.

Nog om det. Jag och Rebecca passade på under några av de få timmarna vi såg varandra i vaket tillstånd att spela in en musikvideo. För ett tag sen, ganska längesen inser jag nu, köpte jag två "Onepieces"?! och i helgen var det tur att de är grå. Om jag ska vara ärlig är jag rätt nöjd, jag själv fick puffa upp med lite kuddar och grejs under min onepiece, Rebecca klarade sig bra utan detta. Katterna finns med som gästartister med lite olika utklädsel i bakgrunden.

Så, ta en måndagskväll och njut av härlig musik och ögongodis. Klicka på länken nedan så öppnas filmen i ett nytt fönster.

http://www.youtube.com/watch?v=fahwoS-lZ1Y

Touch And Go

//Saint Nikolaus

Negativa i det positiva.

Känslan av att vara gravid går egentligen inte att förklara, att bära på min och Nikos lillknodd är något som känns så fantastiskt, underbart och häftigt! Det är så svårt att tänka sig att när det knackar på inne i magen så är det vår knodd som "hälsar". Sparkarna blir starkare och starkare för varje dag som går och knodden blir mer och mer aktiv, oftast tajmar den in att börja dansa runt när jag vilar. När jag ska sova och knodden är lugn så brukar Niko skaka på magen och skrika "VAKNA" så att han ska få sig ett godnatt av knodden också :) Oftast får han en spark tillbaka.

Men allt fantastiskt bär även med sig en massa "onödigheter".
- Igår var mina fingar så svullna att jag var tvungen att ta av mig förlovningsringen och hänga runt halsen just för att jag var rädd att inte få av mig den sen. Som tur är kan jag fortfarande ha min vigselring som jag älskar så mycket så den vill jag verkligen inte ta av! Den sitter där den ska!
- Mitt minne är hemskt, ofta glömmer jag bort vad jag ska göra mitt i en sak. När jag skriver detta inlägg har jag varit tvungen att göra stolpar att följa för att inte glömma bort allt.
- Hormonerna ska vi inte ens prata om, fast egentligen vet jag inte hur förändrat det är. Jag har alltid haft väldigt lätt för att börja gråta men nu är det helt sjukt. Jag har aldrig tyckt nyfödda bebisar är söta och förlossningsprogram har varit ett big no no, men nu, jag klarar inte av att titta på en förlossning utan att börja gråta.
- Jag har alltid varit ganska trött av mig men inget går att jämföra med denna trötthet. Jag skulle kunna sova dygnet runt känns det som!
- Denna minimala urinblåsa! Jag längtar tills jag inte måste gå och kissa stup i kvarten, värst är det om nätterna när man är så trött och inte orkar gå men vågar inte ligga kvar för att riskera läckage!
- Halsbränna är ingenting att leka med, jag lever på mina Rennie. De har alltid hjälpt mig innan men nu ger de ingen effekt alls känns det som. Men jag skulle inte överleva utan mina älskade Rennie!
- Sen alla mina "problem" som jag skrivit om tidigare i bloggen, rygg/bäcken/knäproblem är inte heller roligt.
- Vikten är både positivt och negativt. Det är inte roligt att veta hur mycket man väger och veta att det bara kommer att öka men å andra sidan så skulle det vara fel om jag gick neråt. Jag ska öka i vikt och jämföras med en flodhäst nu! Bara det försvinner sedan!

Men trots alla "onödigheter" skulle jag inte vilja byta ut detta mot något. Det är underbart att få bära på mitt och Nikos barn. Något som är vårat, något som vi skapat. Att dela det med min fantastiska man gör mig så lycklig så jag skulle kunna börja gråta (hormonerna). Så ja, jag vill nog avsluta detta med att tacka Niko. TACK Niko, utan dig hade inte detta varit möjligt :)


Pojke eller flicka?

Jag och Niko vet ju vad det är för kön på knodden men ändå är det roligt att läsa en massa "myter" om tjejer och killar. Test jag har gjort visar väldigt olika, några säger pojke och några säger flicka. Detta test nedan visar ett övertag på pojksidan men inte så stort. Och om detta test stämmer eller inte får vi vänta och se :)

 

Pojke

Flicka

Magens form är...

Toppig, utstående mage som inte syns bakifrån.

Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

Pigmentrand på magen...

Lång tydlig rand (även fast den är inte såå tydlig, så finns den där)

Ingen rand

Babyns hjärtfrekvens är...

Under 140 slag/min.

Över 140 slag/min.

Mammans skönhet under graviditeten...

Bibehållen skönhet

Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.

Halsbränna...

Mycket halsbränna

Lite eller ingen halsbränna

Babyn hickar...

Lite eller inte

Mycket

Babyn sparkar...

Mycket

Lite mindre

På ultraljudsbilderna håller babyn...

Händerna mellan benen

Händerna någon annanstans

Urinvägsinfektioner...

Inga hitills

Många

Var i magen babyn ligger...

Babyn ligger högt

Babyn ligger lågt

Befruktningsdagen var ett...

Udda datum

Jämnt datum

Blödande tandkött...

Mindre blödande

Mycket blödande

Mamman sugen på...

Choklad

Citron

Babyn sparkar...

Mycket på höger sida

Mycket på vänster sida

Mamman illamående...

Inte eller lite

Mycket

Håret på mammans ben är...

Snabbare växande

Normalt växande

Vid frågan "Vad har du på händerna?" visar mamman...

Handflatorna nedåt

Handflatorna uppåt

Mamman sugen på..

Surt

Sött

     

Resultat

11

8

     

 


Tandkrämstubprincipen...

För tredje gången nu börjar jag på ett inlägg då datan startats om och jag har missat det. Försöker tänka tillbaka på vad jag skrev men jag minns inte...

Jo just det, om tandkrämstubsprincipen. Min tanke är då att när tandkrämen börjar ta slut så pressar man uppifrån och trycker neråt för att få ut tandkräm. Borde inte det funka med barn? Jag vill ju ha barn i maj menar jag... Kommer det inte i maj vill jag ha ett 6e juni barn bara för att det är så skönt att alltid vara ledig på sin födelsedag!

Nu är Niko påväg hem från jobbet och jag ser fram emot söndag då vi kan sova ut! Men ja, Niko sa att det var ett bra tillfälle att gå upp tidigt och tvätta och sådant tråkigt. Jag vet inte om jag håller med om att det är ett bra tillfälle...

På söndag börjar Big Brother igen och jag är en av alla (?) som roas utav det, alltid något att titta på om kvällarna. Snart börjar även Karatefylla igen, ett väldigt sjukt men roligt program.

Nu ska jag försöka sätta på mig TENS-apparaten, vet ej om det funkar än, somnade hos sjukgymnasten och efteråt gjorde det förbaskat ont men det kanske är för det var första gången.. Men jag ger det ett försök iaf :)


I huvudet på Mr. T. Mattheos - Om att bli pappa

Ja, det ska nog bli kul. Jag har ju ändå en del att lära ut om livet och sådär. Undra vilken sport man ska satsa på... Golf tjänar ju både kvinnor och män jäkligt mycket på, fast det är ju en ganska fjantig sport. Tennis är rätt schysst i och försig... Samma där, vad som än kommer ut kan bli rik, dessutom är det inte så mycket skador så karriären blir lång och pengarna rullar in.

Kommer bli dyrt till en början dock med en unge. Vi har ju inte hållit våran budget sådär jätte bra nu innan heller. Fan, kommer verkligen måsta jobba varenda pass nu, och jag får inte misslyckas med något i skolan. Då kommer CSN att bita mig i arslet och sluta ge mig pengar.. Eller låna kanske.. Ungen ja, ja den behöver ju en del saker. Har vi köpt det mesta? Lite lakan och grejs, spjälsäng, sånt där gym så den blir stark, lite kläder och så har vi beställt en monstervagn. Och ja, vi fick ju det där skinnet också så ungen hålls varm, nog för att den kommer till sommarn så känns ju lite overkill att slänga på den en renfäll, fast katterna kanske tycker det blir skönt att sova på den.. Måste ge dom mat också... Det kan ju inte vara så mycket mer man behöver till ungen, den har ju inga tänder så tandborste är ju inget måste direkt. Fast sen är det väl lite mer saker, typ blöjor och sånt. Tror nog det blir lite mer utgifter ändå.

Sen är det ju skönt att man vet att man funkar. Eller att den funkar, det är ju bra att veta. Får man skriva sånt i en blogg? Ja, det får man, om den där tönten från "kungarna av tylösand" inte har blivit anmäld för ofredande i sin blogg än så får jag skriva så. Ganska coolt ändå att ungen som ploppar ut till 50 procent består av mig. Hoppas han får mina 50 procent snygga och coola egenskaper. Känns rätt stört att jag har producerat det där. Kan förstå tanken med religion, för vissa saker är minst sagt mirakulöst att det funkar. Nog för att evolutionen har gjort sitt de närmaste 6 miljarder åren, men ändå.

Ja, ungen ja. Det ska nog bli skoj. Bara jag inte tappar den eller nått sånt. I annat fall känns det rätt bra. Eller, det känns faktiskt jävligt bra. Det är ju därför vi lever antar jag. För att innerst inne vill vi nog alla berätta vem vi är, kunna vara den vi är, dela den vi är med någon. Vi vill nog kunna säga att "du, du är som mig" och verkligen mena det eftersom en unge faktiskt biologiskt är som dig och förmodligen fått en del egenskaper du besitter också. Vi vill kunna placera oss i historien, att när vi ligger på dödsbädden veta att när jag försvinner, då försvinner jag inte helt. Något av mig finns kvar, och någon kommer alltid att komma ihåg mig. Skillnaden på en partner och en unge är nog just det, den är bokstavligt talat en del av mig och kommer aldrig kunna göra något åt det. Ha, face it!

Det där blev djupt, men jag tror jag hittade någonting som faktiskt stämmer. Det låter egoistiskt kanske, någonstans skulle jag sagt att vi gör det för mänsklighetens överlevnad  och för att det hör till naturen och bla bla bla. Det stämmer kanske, men om vi tittar in i oss själva och frågar oss varför jag vill bli förälder, jag tror att många skulle svara just det ovannämnda, och kanske lite till.

Det känns bra. Jävligt läskigt också och lite rädd är jag. Men det känns bra.

Touch and Go

//Saint Nikolaus

Babygym

Både jag och Niko tyckte om Pingu när vi var små (även nu) därför var det en självklarhet att vi skulle ha ett babygym med Pingu! Det vi misstänkte var även att katterna skulle älska det - och så var självklart fallet! Zeus flög på det direkt medan Nappe var lite försiktigare men vågade sig tillsist fram.

BabygymBabygym


Jag har inte så mycker mer att säga, har mest jobbat idag och sedan tagit det lungt i soffan. Imorgon ska jag testa en TENS-apparat och se om det hjälper något mot bäcken/skinka/knä/rygg besvären, hoppas hoppas!


Förövrigt, jag längtar inte alls tillbaka...

Montego Bay - Jamaica

Seven Mile Beach - Grand Cayman

Labadee - Haiti


Här kommer det ni alla väntat på...

...nämligen en magbild! Här är en nytagen bild i vecka25(24+6). Jag börjar verkligen känna mig som Gloria, eller växa mig in i rollen... Satt på soffkanten förut och helt plötsligt fick jag övervikt åt ena hållet och ramlade ner från den. Jag blir klumpigare och klumpigare för varje dag som går. En kollega sa idag "Oj, vad stor du är!" Vet inte om man ska svara tack eller inte, men hon har ju inte fel. Jag är stor - och större kommer jag bli. Jag mäter 110 cm runt magen nu!

v25(24+6)


Jag och min kära Niko har ju två pojkar, Napoleon och Zeus. Dessa grabbar är helt förälskade i Niko, där han är hittar man katterna, mig struntar dom i. När jag kommer hem ligger dom kvar på sin plats. Men när Niko kommer, öppnar porten och närmar sig vår dörr vaknar dom till liv. När nyckeln vrids om i låset springer dom fram till dörren och nästan överfaller honom för att dom är så glada. Vad har jag gjort för att förtjäna denna behandling? När Niko sitter vid datan får han alltid sällskap av våra pojkar, antingen ligger Napoleon vid tangentbordet eller så ligger han i soffan. Idag så kunde pojkarna samsas i den onerbäddade soffan (som gäst får man mitt Backstreet Boys påslakan!) medan Niko satt och spelade lite. Såhär söta är grabbarna!


Nappe o Zeus


Nu ska jag återgå till brödbaket och sedan ta mig ett kvällsbad för att förhoppningsvis lugna ner ryggsmärtorna lite!


Barnmorskan del 2

Igår var vi hos barnmorskan.

Vi kom fram till att jag mår bra.

Touch and Go

//Saint Nikolaus


Barnmorskan

Dagen började med jobb, 6.55 började jag! Det är lite väl tidigt för min smak! Efter jobbet var det dags att ta prover och sedan prat och koll hos barnmorskan :) SF-måttet var helt normalt och låg på 25 cm, lillknoddens hjärta slog 146 slag i minuten (mitt slog 80). Mitt järnvärde var inte jättebra utan nu måste jag börja med järntabletter som jag nu inhandlat! Jag tog även ett stort steg! Jag tog reda på min vikt för första gången på många många år. Trodde jag gått upp 10-15 kg men hade "bara" gått upp 6 kg :) Fick även en tid hos en läkare för prat om sjukskrivning och bokade in de två nästa träffarna med BM!

Idag är det alla hjärtans dag och vi åt lyxmiddag! Hamburgare och Coca Cola! Det är nog för tillfället den godaste mat som finns. Sen tackar jag systembolaget för att det finns alkoholfritt vin, vilket jag slurpar på just nu.

Kort på magen kommer imorgon tror jag, ska försöka komma ihåg att ta en bild då.

Adios!


13 februari

För 6 månader sedan blev jag fru Mattheos, en dag jag aldrig kommer glömma. Det var den mest fantastiska dag jag någonsin varit med om. Det tar tid att vänja sig vid ett nytt efternamn, att säga det är naturligt men när jag ska skriva blir det fel ibland. Under dessa sex månader har vi varit på en underbar och helt fantastisk smekmånad i karibien och fått reda på att vi ska få en lillknodd!

Knodden har börjat böka runt för fullt i magen. I lördags under melodifestivalen var det lungt... Tills Timoteij kom upp på scen, då blev det disco i magen! Annars så tajmas sparkarna in, när jag vilar/sover/tar det lungt så sätter discot igång. Men det är en häftig känsla att känna hur knodden bökar runt och har sig. Imorrn ska vi till BM på första träffen efter inskrivningssamtalet, då ska SF-måttet mätas för första gången och jag är nyfiken på om jag ligger "normalt". Har även tänkt att jag ska ta mod till mig att kolla på vågen om jag väger mig. Senast blundade jag, men nu är jag redo!

I helgen var svärföräldrarna här. Vi har blivit en säng, byrå, spjälsäng, kudde, täcke, påslakansset och en lammfäll (?) rikare :) Vi testade att bygga ihop spjälsängen för att se om det blev som vi planerat och det blev det. Så konstigt att det ska ligga en lillknodd i den så småningom.

Dags att ta tag i saker och ting! Niko, min fina make, jag älskar dig!


Hur Rebecca blev Gloria

Som gäsbloggare behövs ingen närmare presentation, och eftersom jag för tillfället är den enda gästbloggaren behövs det nog ingen presentation heller. Jag är den person som går sida vid sida framåt i denna graviditet med Rebecca, och för varje dag så får jag gå lite längre ut åt sidan... Och flytta lite längre bort i soffan... Och vrida på mig när jag möter henne i hallen... Det är den jag är och utan att gå in på små detaljer har jag inte förändrats särskilt mycket den senaste tiden, vilket kanske inte går att säga om Rebecca.

I den innersta delen av mitt hjärta hoppas jag att ni sett den fantastiska filmen från DreamWorks Animation, Madagascar. En av de bästa animerade filmerna som skapats. Har ni inte det, så spelar det inte så stor roll för detta inlägg, men ni har säkert missat en av de bästa stunderna i erat liv. Filmen handlar i stort om ett gäng exotiska djur som hamnat på ett zoo och drömmer om "The wild life". En av dessa karaktärer är den glamorösa och eleganta damen Gloria. Gloria är en flodhäst och har alla de egenskaper man föreställer sig att en flodhäst ska ha.

Utan att gå in på detaljer i historien så började det med att jag på våran fantastiska resa för några veckor sedan råkade höra (och även om jag hörde fel så blev det rätt) en konversation mellan två män. Den kryssning vi var på var inte helt oväntat inspirerad, sponsrad och överfylld av dreamworks figurer, skådespel och bilder. Det bör då tilläggas att Madagascar var den mest framträdande i detta.

Konversationen var kort men gick ut på att en kraftig man gick fram till en annan kraftig man som låg och solade. I mitt huvud lät det verkligen som att den förste mannen sa hej, och sedan frågade hur det var med Gloria... Snabbt kopplade det, förmodligen eftersom jag under flera dagar blivit översköljd av bilder o.s.v, och i samma stund vände jag mig om och såg Rebecca komma gående mot mig. Liknelsen var i denna stund (solsting, törst, matthet, you name it) oslagbar.

Under senare tid har Rebecca även skapat sig vissa egenskaper som man kan tänka sig Gloria har. Inte just när Gloria är på plats för inspelning, men mellan scenerna. Rebecca ropade förra veckan på mig när hon låg i badet. Efter en stund förstod jag vad det handlade om och jag fick snällt gå in och, tro det eller ej, dra upp henne ur badkaret för att hon inte kunde ställa sig upp.

Hon har även skapat sig en teknik för att ta sig ur bilen nu när det har blivit lite svårare. Hon börjar med ett lite lätt gung fram och tillbaka i sidled för att få upp farten. Sen kan det otränade ögat se hur hon sträcker ut armarna och gör en fantastisk och übersnabb hjulning ut ur bilen för att elegant landa på fötterna. Sanningen är att efter en stunds gungande sträcker hon faktiskt ut armarna, men inte för att förbereda kontakt med marken utan för att skapa en sorts motvikt till resten av kroppen. Därefter "rullar" hon ut ur bilen och får då även bilen att gunga till en aning. Ofta har jag redan då klivit ur, packat ut, lämnat nyckeln i låset, gått in och slagit på kaffet och sedan tillbaka till bilen för att låsa och hålla henne sällskap hem.

Förutom allt detta tillkommer naturligtvis Glorias naturliga egenskaper som ökat intresse för mat, oviljan att röra sig när hon hittat en bra plats i soffan, smidigheten och den lite långsammare takten. Vad allt detta gör med mig är lite oklart, men jag vidhåller att jag fortfarande är och ser likadan ut som för några månader sedan.

Det är en ära att få fortsätta vandra längs hennes sida, även om det blir längre och längre ifrån för varje dag, och följa denna utveckling som sker. Att på många sätt säga att vi karlar har det lätt under graviditeten är helt oklanderligt rätt, men på andra sätt kanske inte. Det förväntas att vi faktiskt ska rycka ut i form av brandkår för att rädda en strandad (badkarssatt?) flodhäst. Det förväntas av oss att veta när och hur och varför vi ska förhålla oss på ett visst sätt vid en viss tidpunkt. Det förväntas av oss att när vi äntligen ska få äta våra fantastiska makaroner och köttbullar, betala 600 kronor för spontanmiddag på en restaurang som faktiskt i ärlighetens namn inte smakade mycket godare för att "vi" blev spontanhungriga.

Jag skulle dock aldrig byta med henne, så nu när Gloria kommer hem ska vi iväg och köpa spjälsäng (jag kör, jag lastar in och ut och bygger ihop) och sedan kommer mina föräldrar på besök. Därefter håller vi tummarna att Rebecca är på inspelning för nästa Madagascar och att vi snart får en ny succë i dvdhyllan.

//Saint Nikolaus

Touch And Go

Sjukgymnast och vardagslyx!

När en sjukgymnast säger att det inte går att göra något åt smärtan utan att den kommer bestå under hela graviditeten blir man inte glad. Jag är less smärtan och dessa ord gjorde inte saken bättre. Hoppas dock att det kan göra att försäkringskassan vill godkänna min gravidpenning dock! Den är skriven nu och har skickats till en kollega så hon kan läsa igenom den.

Annars blev det spontanmiddag på restaurang idag med min kära Niko. Nu när vi varit duktiga och gjort matsedel och handlat mat tills nästa söndag skulle det idag bjudas på pasta och köttbullar... När vi var nere på stan lockade inte det så mycket, utan ja poff så var vi (läs Niko) 600 kronor fattigare och trerättersmiddag rikare! Gott var det och det är mysigt med lite vardagslyx!

Imorgon kommer svärföräldrarna hit över helgen, nästa helg kommer eventuellt mina föräldrar hit och helgen efter det är det eventuellt 50 års kalas i huvudstaden, fullt på schemat nu!

Nu ska jag checka ut!

Åttonde februari

Är inne i inredningstankar nu, eller rättare sagt hur vi på bästa sätt ska få plats med allt som kommer med barnet. Jag tror vi behöver en ny säng och nya tapeter (som inte har något med förvaring att göra men det blir fint) :) Vi har ju inte en lägenhet med mycket förvaring inte men vill man så går det.

Har varit på försäkringskassan idag med lite frågor. Nu tror jag vi har läget under kontroll, Niko ska få fundera lite på hur han vill lägga upp sommaren med jobb/föräldraledighet. Känns som att det är så långt borta men ändå så nära. Imorgon går jag in i v25 (24+0), bara 15 veckor kvar... Mycket som ska hinnas med innan dess. Namn ska bestämmas också. Tjejnamn är klart men killnamn där velar vi fram och tillbaka men vi har ju som tur är några veckor på oss att fundera :)

Började skriva på gravidpenningsansökan idag, det är inte lätt att få med det som kanske borde vara med. Har fått hjälp både av syster och Jennie som båda fått ansökningarna godkända. Ska även till sjukgymnasten imorgon och förhoppningsvis får jag lite koll på vad det är med mina skinkor, mina lår, min rygg och mitt knä. Inte bara fantastiskt att vara gravid.

Nu buffar knodden runt i magen så dags att sluta.


Då var man här igen

Ja, då hamnade man här igen: i bloggträsket. Hur ofta jag uppdaterar får vi se, det blir nog väldigt olika. Har sagt till maken att han är välkommen att gästblogga också. Tror min fantasi inte alltid är bra.

Det kommer nog mest handla om dom tre M:en just nu: Mig, Maken och Magen. Ett sätt för familj och vänner att hålla reda på mig när vi inte ses så ofta.

Ett tack till syster som gjort min blogg fin vilket förhoppningsvis gör att jag vill uppdatera.

Vi hörs!