<

Ansvar

Nu när vi fått vårt lilla barn är ju fokus i bloggen inte längre på graviditeten och livet kring detta utan bloggen har ju omstrukturerats lite naturligvis mot en mer "hur-det-är-att-vara-förälder-bla-bla-bla-blogg". Att vara förälder medför en del ansvar, jag har varit det i dryga två veckor och kanske inte kan kvalificera mig som någon som egentligen har någon aning om hur det är med ansvar kontra föräldraskap. Vad jag dock vet är att om försäkringskassan hade haft ett skrev skulle jag gladeligen betala stora summor till Zlatan, ge honom ett par skor med stålhätta och be honom ge dom en ordentlig pungspark. När han väl är igång kan han ge en till skatteverket också...
 
Om ni vill leva ett liv där ni själva styr era val och känner att ni inte vill kontrolleras utefter en viss mall som inte dessa myndigheter har skapat så gift er inte och skaffa inte barn. Och vill ni ändå det, kanske är någon där ute som funderar på det, så ta de viktigaste frågorna ni har funderat på, fundera lite till och släng dom. Sedan tar ni ut endast de viktigaste av de nya ni kommer på och så fort era kroppar har någon som helst chans att bli gravida så ring då dessa instutioner och fråga dom vad som gäller. Den dagen du blir gravid/gift dig kan bli för sent... Det är inte heller så mycket att dom inte vet hur störda regler dom har, dom är fullt medvetna om det när man pratar med dom (då dom inte är på rast mellan 08.05 och 16.55). Problemet är den klassiska svenska metoden att erkänna felet, förstå felet och göra felet igen, för telefonisterna kan inte gå till chefen och säga att grundstommen i policyn är helt vrickad... Så de ber om ursäkt och säger tyvärr.
 
Vad jag vill säga med inlägget är att med ett barn kommer ansvar, ansvar man skulle tagit för längesen och som straffar sig nu. Eller kanske att man skulle tagit reda på saker innan man blev könsmogen. Eller bara att vissa instutioner och företag lever på folkets okunskap. Eller nått annat.
 
 
Touch and Go
Saint Nikolaus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback